Deniz Temiz Derneği Turmepa'nın geleneksel hale getirdiği kıyı temizliği kampanyası Cumartesi günü Ereğli sahil güzergahında Ereğli TED Koleji sponsorluğunda gerçekleştirildi.
Ereğli Amfi Tiyatroda başlayan ve Sevgi, Barış, Dostluk Kafe'de sona eren kampanyaya TED Koleji öğrencilerinin yanı sıra az sayıda vatandaş ve Deniz Temiz Derneği Turmepa yöneticileri katıldı.
Deniz ve kıyıların kirlenmesini önlemek, mevcut kirliliğin temizlenmesine katkı sağlamak ve konuya ilişkin, halkımızın bilinçlenmesi maksadıyla, eğitimler düzenlemek suretiyle, denizleri yaşatma çabasında olan Deniz Temiz Derneği Turmepa, kamu yararına faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu belirten Deniz Temir Derneği Karadeniz Bölge Koordinatörü Nevzat Öztürk, bu kapsamdaki faaliyetlerden biri olan uluslar arası kıyı ve deniz temizliği alanında bilinen en eski ve en büyük katılım olan kampanya olduğuna dikkati çekti.
Öztürk yaptığı açıklamasında, "Tüm dünyada her yıl Ekim ayının 3. Cumartesi günü yapılmakta olan Deniz ve Kıyı Temizliği kampanyası, bu yıl 3 Ekim Cumartesi günü şehrimizde de 10.30'da sahil bandındaki Anfi Tiyatroda başlayıp ve 12.00'de Sevgi, Barış, Dostluk Kafe'de son bulmuştur. Bu seneki kampanyamıza TED Koleji Sponsor olmuştur ve halkımızın da katılımı ile bu etkinlik gerçekleştirilecektir. Amacımız Türkiye genelinde ve şehrimizde yapılacak olan deniz ve kıyı temizleme kampanyası ile insanları daha sorumlu olmaya çağırmak, gelecek nesillerimize denizi sevdirmek ve çevre bilincini onlara aşılamak suretiyle somut veriler oluşturabilmektedir. Daha etkili ve daha güçlü olmak için medya ve basın dostlarımızın da desteğine ihtiyacımız vardır" dedi.