Haziran 2011’de yapılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinde CHP’den Zonguldak Milletvekili aday adayı olan işadamı Şerafettin Turpçu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu’yu ziyaret etti.

CHP’den Zonguldak Milletvekili aday adaylığını 19 Şubat 2011 tarihinde yapacağı basın toplantısında kamuoyuna açıklayacağını söyleyen Turpçu, “Bildiğiniz gibi Haziran 2011 tarihinde TBMM seçimlerimiz var. Ben de CHP’den Zonguldak milletvekili aday adaylığımı 19 Şubat 2011 günü yapacağım basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağım. Bu ziyaretimde Zonguldak’ın önde gelen demokratik kitle örgütü olarak sizin de görüşlerinizi almak istedim. CHP’nin Zonguldak’ta 9 bin üyesi var. Dileğim milletvekili adaylarımızın belirlenmesinde önseçim yönteminin uygulanmasıdır. Siz de şahsımı yakından tanıyorsunuz. Zonguldak’ın sorunlarını ve çözüm yollarını bilen birisi olarak bu birikimi Zonguldak yararına ve ülkemiz yararına kullanmak istiyorum ve bu amaçla yola çıktım. Yeni Genel Başkanımızla birlikte ülke genelinde CHP belirgin bir yükseliş trendi yakaladı. Ve iktidar yolu açıldı. Bizlere düşen görev de bu yolda üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmektir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muslu, Turpçu’ya başarılar dileyerek, “Sizinle görüşlerimiz ortak. Benim dileğim, sadece CHP’de değil, tüm siyasi partilerimizde milletvekili belirlenirken önseçim yönteminin uygulanmasıdır. Bu yapıldığı takdir de, halkın kendisinin belirlediği insanlar mecliste temsilci olacaktır. Bu yapıldığı takdirde siyasi partiler, lider partisi görünümünden öte, halkın bizzat kendisinin belirlediği kişilerin iş başına getirildiği gerçekten demokratik bir parti konumuna geleceklerdir. Ben sizlere çıktığınız bu hizmet yolunda başarılar diliyorum” dedi.