Zonguldak milletvekili aday adaylığını çok sayıda partilinin katıldığı toplantı ile kamuoyuna duyuran CHPnin önceki İl Başkanlarından Şerafettin Turpçu, işsizliğin korkutucu boyutlara ulaştığını vurguladığı konuşmasında Zonguldakın sanayi kentinden ölü kente dönüştürüldüğüne dikkati çekti.
Cumhuriyet Halk Partisinin eski İl Başkanlarından Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak Milletvekili aday adaylığını Zonguldakta düzenlediği ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı ile kamuoyuna açıkladı.
YAŞAM ATEŞTEN GÖMLEK
Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak milletvekili aday adaylığını cumartesi günü camlı köşkte kalabalık partili huzurunda açıkladı. Başbakan Kemal sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Şerafettin Turpçu mevcut iktidarı eleştirerek başladığı konuşmasında, Bugün ülkemiz Cumhuriyet tarihinde görülmemiş soygun ve baskı düzeni ile yönetiliyor. Bin bir türlü yalan ve iftirayla karanlık emellerini baskı rejimiyle hayata geçirmek isteyen zihniyet, sahte açılımlarla bizleri kandırmaya uğraşıyor. Ailemizin, çocuklarımızın yarınlarını ipotek ederek bugünü yaşamaya çalışıyoruz. Bu acı gerçek ne yazık ki tüm vatandaşlarımızın yaşamını ateşten gömleğe çeviriyor dedi.
EŞİ BENZERİ YOLSUZLUKLAR
Ülke tablosunun karanlık olduğuna dikkat çeken Turpçu, Bugün ülkemizde tarihimizin en büyük işsizliği yaşanıyor. Sadece rakamlarla ifade etmek istiyorum. Bugün itibarı ile işsiz sayımız 4.3 milyon. Üstüne üstlük her sektörde işten çıkartmalar büyüyor. Son bir yılda yoksulluk sayısı 818 bin artarak 12 milyon 715 bine ulaşmıştır. Cumhuriyet tarihimizde eşi benzeri görülmemiş yolsuzluklar son on yılda yaşanmıştır. Bunları tek tek saymaya gerek yok. Deniz Feneri ismi bile bunu açıklamaya yeter
YARGI TEHDİT ALTINDADIR
Yargı bağımsızlığı ve yargıya güvenin tehdit altında olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Turpçu, Yargının ne hale düştüğünü her gün televizyonlarda izliyoruz. Yargı bağımsızlığı ve yargıya güven hiçbir zaman bu kadar tehdit altında olmamıştır. Her alanda da olduğu gibi eğitimizde de halkımızın yaşadığı sıkıntılar artıyor. Bin bir zahmetle büyüttüğümüz çocuklarımız üniversiteyi bitirseler bile diplomalı işsizler ordusuna katılıyor sözleri ile konuştu.
GÖZALTINA ALINABİLİYOR
Türkiyenin korku toplumu haline geldiğini, yandaş medyanın ise ülkeyi güllük gülistanlık gösterdiğini kaydeden Turpçu, Türkiye korku toplumu haline geldi. En küçük masum bir istekte bile insanlar gözaltına alınıyor. Bunlar yetmiyor iktidar elindeki yandaş ve besleme medya ile ülkeyi güllük gülistanlık gösteriyor
SANAYİ KENTİNDEN ÖLÜ KENTİNE DÖNDÜK
Turpçu Zonguldakın emeğin Başkentinden emeklinin başkenti haline geldiğini ve Zonguldaktan göçlerin sürdüğünü ifade ederek, Sanayi kentinden ölü kente döndük. İşsizlikte Türkiyenin en önde ilerinden bir tanesiyiz. Maden ocaklarımıza ufak yatırım dahi düşünülmüyor. İşte bu gerçekler insanın içini acıtıyor. Onun için her yerde mücadele bayrağını yükseltmeli ve CHP çatısı altında toplanmalıyız.
DESTEĞİNİZİ İSTİYORUM
CHP den milletvekili aday adaylığını açıklayan Şerafettin Turpçu sözlerine şöyle son verdi, Aranızdan yetişmiş, partinin her kademesinde görev almış, içinizden biri, ailenizin bir parçası olarak önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olmak istiyorum. Ben istiyorum ki bu süreçte daha çok arkadaşımız aday adayı olsun. Büyük bir olgunluk içerisinde birliğimizden, dayanışmamızdan ödün vermeden birliğimiz güçlenerek çıkacağımıza eminim. Bütün samimiyetimle söylüyorum ön seçimle adaylarımızın tespiti partimizin daha da güçlenmesine, tüm parti üyelerimizin daha büyük moralle çalışmasını sağlayacaktır

dinazorlardan kurtuluş yok demekki bu CHP de...nedense halkatan birileri yerine rotaryci lionscu aşırı burjuva halka inemeyen kişileri seviyor bu CHP...o altı oku ne zaman kafalarına kazırlar belki oz aman bişeyler olur işte...