Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki terör saldırısını lanetleyerek, Türkiye üzerine oynanan oyunları bozacaklarını ve Türkiye’de kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Turpcu açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Dün Suruç’ta onlarca genç insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırı, 2013 yılında Reyhanlı’da, 7 Haziran seçimleri öncesinde Diyarbakır’da yapılan terörist saldırıların devamıdır.

Öncelikle, dün Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ve aynı gün Adıyaman’da gerçekleşen saldırıda şehit düşen askerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.

Dün yaşanan bu elim olaylar sonucu yaşanan acıyı her birimiz derinden hissettik. Biz dini, dili, ırkı, cinsi, amacı ne olursa olsun, hangi coğrafyada işlenirse işlensin, kim yaparsa yapsın, hedefi ne olursa olsun terörün her türlüsüne “hayır” diyoruz, terörü ve onu besleyenleri lanetliyoruz.

Türkiye üzerine karanlık hesaplar yapanlar uzun zamandır yeni bir senaryoyu hayata geçirmeye çalışıyorlar. Komşu ülkelerde farklı söylemlerle başlattıkları ama sonuçta etnik kimlik ve mezhep çatışmalarına dönüştürerek tüm bölgeye yaygınlaştırmak istedikleri savaşa Türkiye’yi de dahil etmek istiyorlar. Bu karanlık odakların, Türkiye’de kardeş kavgası çıkartmak, ülkemizi bölmek, parçalamak ve zayıf düşürmek için daha önceleri oynadıkları oyunları nasıl boşa çıkartmışsak, aynı bilinçle bu yeni senaryoları da boşa çıkartacağız.

Ulusal güvenliğimizi, demokrasimizi ve toplumsal huzurumuzu hedef alan bu saldırıyı toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden göğüsleyeceğimize ve saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize yürekten inanıyorum. Emperyalizme karşı omuz omuza verdiğimiz bağımsızlık savaşında oluşan bu kardeşlik duygusunu ve bilincini her şart altında koruyacağız.

Son olarak, bir daha benzer olaylar yaşanmaması için terörü lanetlerken bir gerçeği de gözden kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Mevcut dış politikanın her yönü ile yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hükümetin dış politikadaki başarısız hamleleri Türkiye’yi bölgede etkisizleştirmiş, ülkemizi, bölgede yaşanan krizi yöneten değil, krizin unsurlarından biri haline sokmuştur. Her gün daha karmaşık ve tehlikeli bir hal alan, ülkemize yönelen bu durumla ilgili olarak izlenen yanlış politikanın acilen değiştirilmesi gerektiğini ve bununla ilgili adımların süratle atılması gerektiğini bir kez daha ifade ediyor, saygılar sunuyorum.”