SHP Merkez İlçe eski Başkanı, SHP İl Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Maden İşçileri Sendikası`nn (GMİS) Kozlu şubesi eski yöneticilerinden Fikret Tunç’un vefatının üçüncü yıldönümü nedeniyle  bir anma mesajı yayımlayan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu  duygularını şöyle ifade etti:

 “Çok kıymetli arkadaşım, yoldaşım Sayın Fikret Tunç siyasette, spor dünyasında ve sendikal yaşamda üstlendiği görevleri layığıyla yerine getiren müstesna bir kişilikti. Kendisi mücadeleci ruhuyla, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, azmiyle ve mütevaziliğiyle herkese örnek olan çok değerli bir yoldaşımızdı. 

Bugün, siyasette beraber mücadele ettiğimiz çok kıymetli yol arkadaşım Sayın Fikret Tunç’un aramızdan ayrılışının üçüncü yıldönümü. Saygın kişiliğiyle ve yaptığı hizmetlerle bizim yüreğimizde çok farklı bir yer edinmiş olan Fikret Tunç`u kaybetmiş olmaktan dolayı üzüntümüz büyüktür.

Kendisinin anısını hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. Aramızdan ayrılışının üçüncü yıl dönümünde çok kıymetli arkadaşım, yoldaşım, Fikret Tunç`u rahmetle anıyor,  bir kez daha başta değerli ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.”