“Kemalizm; vatanseverliğin, bağımsızlığın, halkçılığın ve devrimciliğin adıdır, bu ruha truva atı giremez. Bu ülke, Atatürk, İnönü ve Kemalizm’den hangi ihaneti gördü? Ama ihanet gördüklerimiz belli...”

 

 

Vali Ahmet Çınar’ın “Şehitler Gecesi’nde”  yaptığı konuşma ile ilgili bir açıklama yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Şehitler Gecesi’ etkinliğinde konuşan Sayın Vali Ahmet Çınar’ın isim vermeden, Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü hedef alan ve ‘kimdi bu alçaklar?' diye hakarete varan sözler sarf ettiğini gördük. Açıkçası gecenin ruhuyla, anlamıyla bağdaştıramadığımız bu konuşma, Ordumuz Afrin’de sınırlarımızı tehdit eden terör yuvalanmasıyla savaşırken, milli birlik ve beraberliğimize ne şekilde bir katkıda bulunması beklenerek yapıldı, ne hedeflendi, bilemiyoruz. Tarihi yaşandığı dönemin gerçeklerinden kopararak bugünden bakarak anlamaya çalışmak toplumu ayrıştırma dışında hiçbir şeye yaramaz.” Dedi.

Turpcu açıklamasına şöyle devam etti:

“CHP’Lİ OLDUĞU İÇİN SEVMEYEBİLİRSİNİZ”

Tarihi kişilikleri toplumun gözünde değersizleştirmek için, son dönemde moda olduğu üzere İsmet İnönü’nün isminin günlük siyasi malzeme haline getirilmiş olmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Görüşlerini, yaptıklarını beğenmeyebilirsiniz, CHP’li olduğu için sevmeyebilirsiniz, ancak milli mücadele kahramanı olmuş, en kritik anlarda alınmış çok doğru kararlar ve satranç inceliğinde hamlelerle, Türkiye’yi, bütün dünyayı sarmış 2. Dünya Savaşı yangınının dışında tutabilmeyi başarmış bir lidere, devletin koltuğunda oturup hakaret edemezsiniz. Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış; Mudanya Ateşkesi ve Lozan Barışı gibi kritik dönemlerde Türk Devleti’ni temsil etmiştir. Pek çok Siyaset Bilimi Araştırmacısına göre, demokrasinin gelişmesi için kendi iktidarından vazgeçen tek devlet adamıdır, İsmet İnönü.

Kemalizm; vatanseverliğin, bağımsızlığın, halkçılığın ve devrimciliğin adıdır, bu ruha truva atı giremez. Bu ülke, Atatürk, İnönü ve Kemalizm’den hangi ihaneti gördü? Ama ihanet gördüklerimiz belli...

İlla truva atı görülmek isteniyorsa, devletin her kurumuna sızmasına izin verilen, ne istedilerse verilen,  15 Temmuz’da darbeye kalkışan Fethullahçı Terör Örgütüne bakmak lazım. Genelkurmay’daki Kozmik Odaya girilip tüm gizli belgelerin sızmasına neden olundu. Kozmik Odada savaş durumunda neler yapılacağı, gizli cephaneliklerin yeri gibi çok sayıda önemli bilgi bulunuyordu. Ülkenin tüm mahrem bilgilerinin bu yapının eline geçmesine neden olundu. Bu bilgileri emperyalist efendileriyle paylaştılar. 


“MAN ADALARINDA KURULAN 1 STERLİN SERMAYELİ ŞİRKETLER”

Bugün geldiğimiz durumda ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin ciddi sorunları bulunmaktadır. Büyük bir ahlaki çöküntü yaşanırken küçücük çocuklar hatta hayvanlar tecavüze uğrarken, kadınlar öldürülürken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Yunanistan adalarımızı birer ikişer işgal ederken kimsenin sesi çıkmıyor. Rumlar Akdeniz’de bizim kıta sahanlığımızda doğalgaz sondajı yapıyor kimsenin sesi çıkmıyor. Yolsuzluk yapılırken kimsenin sesi çıkmıyor. Asgari ücret için çalışanlardan fedakarlık beklendiği söylenirken, bu ülkeye vergi ödememek için, vergi cennetlerinde MAN Adalarında kurulan 1 sterlin sermaye ile kurulan şirketlere aktarılan milyon dolarlara kimsenin sesi çıkmıyor. Başarılı iş adamı diye parlatılan, bakanları rüşvete bağlayan, milyonlarca dolar götüren, önceleri hakkında ABD’ye iki defa nota verilecek kadar kıymetli olan sonradan ajan ilan edilen Reza Zarrab’a kimsenin sesi çıkmıyor. Herkese terörist yaftası yapıştırılırken, Bakan eliyle terörist başı Öcalan'ın el yazısıyla referandumda ‘evet’ verilmesi talimatının getirildiği ortaya çıkıyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Sürekli hakaret edilen Cumhuriyetin kurucularının kurduğu fabrikalar özelleştirme adı altında yok pahasına satılırken, millet açlığa ve kansere mahkum edilirken kimsenin sesi çıkmıyor. Türkiye ekonomisinin dışa bağımlılığı konusunda kimsenin sesi çıkmıyor, verimli Anadolu toprakları neden et, süt, tarım ürünleri ve hatta saman ithal ediyor, üç tarafı denizlerle çevrili ülke neden balık ithal ediyor diye kimse sormuyor. Samanı bile ithal edenlerin hangi milliliğinden bahsedilebilir? Şehir hastanelerinde gelmeyen hastanın, yeni havaalanında konmayan uçakları, köprülerde geçmeyen araçların faturası fakir halka ödettirilirken kimsenin sesi çıkmıyor. Millete küfür eden müteahhitlere kimsenin sesi çıkmıyor. Doğa yağmalanırken, çevre talan edilirken kimsenin sesi çıkmıyor. Ama konu Atatürk veya İnönü eleştirisine gelince çok gür çıkıyor! Bu manzara kimlerin eseri?


“15 YILDA NEREYE GELDİK”

Zonguldaklılar, iş bulamadığı için doğduğu toprakları terk ederek, gittikleri yerlerde çok alt seviyede yaşam mücadelesi veriyorlar, çile çekiyorlar. Yatırım olsa, iş olsa hiç terk ederler miydi doğdukları toprakları?

Bu ülke bugün neden bu halde, 15 yılda nereye geldik, neleri özler hale geldik, hangi değerlerimizi kaybettik, hangi doğal kaynaklarımızı ve zenginliklerimizi heba ettik diye oturup düşünülmesi gerekir. Ülkece çok derin siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunların içindeyiz. İllerin, bölgelerin çok ağır sorunları var. Bunun için öz eleştiri yapmak gerekir, çözüm için uğraşmak gerekir.


“4 MİLYAR DOLARLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?”

Sayın Valimizin bu tür konuşmalar yapması, bu konuya katılması kendilerine hiç bir şey kazandırmaz. AKP’nin zaten çok sayıda sözcüsü mevcut, siyaseti siyasetçilere bırakmak gerekir ve bazı konuları da siyaset dışı, siyaset üstü olarak görmek gerekir. Biz Sayın Valimizin, istihdam yapısı, görünümü ve sosyo-kültürel yapısı her geçen gün daha da geriye giden Zonguldak’ın gelişmesi, hak ettiği yere gelmesi için düşüncelerini son derece önemsiyoruz ve merak ediyoruz. TTK’nın geldiği durum ve ithalat için dışarıya verilen 4 milyar dolar ile ilgili ne düşünüyor merak ediyoruz.

TTK’nın ne hale düşürüldüğü ortada, taş kömürü havzası ithal kömürün adresi haline gelmişse, ülkemiz yılda 4 milyar dolar taş kömürü ithalatına para ödüyorsa, hangi millilikten bahsedilebilir?”