CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu seçim çalışmalarına Devrek'te devam etti. Devrek'te öncelikle "Yaşlılar Evini" ziyaret eden Turpcu buradaki sakinlerin sorun ve taleplerini dinledi. 

 

CHP İktidarında sosyal devletin ayağa kaldırılarak kimseye muhtaç olmayan yaşlılar anlayışını yerleştireceklerini vurgulayan Turpcu, kaliteli ve çağdaş bakım vizyonuyla mevcut şartların olabildiğince yüksek standartlara taşınarak iyileştirileceğini söyledi. Turpcu, tüm kentlerde yaşlı bakım evlerinin açılacağını, huzurevlerinin ihtiyaç duyulan bölgelerden başlayarak artırılacağını, evde destek ve bakım hizmetlerinin de geliştirilerek yaygınlaştırılacağını söyledi. Sağlık hizmetleri konusundaki şartların da düzenleneceğini söyleyen Turpcu, CHP iktidarında temel sağlık hizmetlerinde katılım payı alınmasına da son verileceğini, önleyici sağlık hizmetleri ile erken tanı ve tedavi hizmetlerinin sağlanacağı yaşlılık hastanelerinin açılacağını belirtti.  Üç ayda bir 600 TL olarak ödenen 65 Yaş Aylığının Aile Sigortası kapsamında 900 TL'ye çıkarılacağını söyleyen Turpcu, bunun yanı sıra yaşlıların sosyal ve kültürel hayattan uzak kalmaması için sosyal olanakların yaygınlaştırılacağını ve toplumsal hayatta yaşlıları gözeten projelerin hayata geçirileceğini söyledi. 

 

Yaşlılar Evi'nin ardından ziyaretine Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi ile devam eden Turpcu ardından da Devrek esnafını ziyaret etti. Turpcu ziyaretinde şunları ifade etti: "Toplumun farklı kesimlerinin çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları var. CHP bu sorunları çözmek için ciddi, ayağı yere basan projeler üretti. Toplumun her kesimi için hazırladığımız projelerle halkımızın karşısındayız. Esnafımıza sağlayacağımız destek ve teşviklerle rahat bir nefes almalarını sağlayacağız. Esnafımıza ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Kredi Kefalet Kooperaflerini güçlendirerek, kredi miktarını artıracağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb işyeri masraflarını vergiden düşmesini sağlayacağız. Esnafımızın yarına umutla ve güvenle bakabilmesini sağlayacağız.



Biz CHP olarak hazırız. Programlarımız, projelerimiz hazır. Ülkemize ekonomik refahı, eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği, beraberliği getirmeye geliyoruz. İşsizliği, yoksulluğu, adaletsizliği, eşitsizliği ortadan kaldırmaya geliyoruz”



Esnaf ziyaretinin ardından CHP Devrek İlçe Teşkilatı ile birlikte Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Turpcu daha sonra Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman'ın da katıldığı Çaycuma Güzelyaka Köyü'nde gerçekleştirilen okul açılışına katıldı.  Turpcu son olarak Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı makamında ziyaret ederek programına devam etti.