CHP  Alaplı İlçe teşkilatı tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti binasından düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Prof. Dr Ali Haberal, parti yöneticileri ve üyeler katıldı.

 

CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, yaptığı konuşmada, buruk ve üzüntülü bir bayram yaşadıklarını söyledi. Ceza evinde sebebini bilmediğimiz bir nedenden dolayı bulunan sayın vekilimizi çok özlediklerini ifade eden Tekin,  '1 aylık ramazan bitiminde ramazan bayramı kutlamaları için bir araya geldik herkesin ramazan bayramını kutluyorum. Bu gün vekillerimiz bir tanesi burada ama ne yazık ki kendisini ve bizimde bilemediğimiz sebepten dolayı 3 seneye aşkındır cezaevinde biz gecen dönemde milletvekilimizle bayramlaşamadık. Bu bayramda da bayramlaşamadı. Onun yokluğunda neşeli güzel bir bayram geçiremiyoruz. Kendisini bir an önce özgürlüğüne kavuşarak, Zonguldak ve ülkesine hizmet etmesini istiyoruz' dedi.

 

Ergenekon tutuklusu Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal ise, Her çarşamba günü sayın vekilimizle görüşme imkanı bulduklarını ifade ederek, Zonguldak'ın sorunları ile ilgi neler yapabiliriz konularını gündeme getirdiklerini söyledi.

 

İnsanlar nasıl hac ziyareti yapıyorsa, Silivri yi de görmeleri lazım olduğunu kaydeden Haberal, 'Ülkemizin belirli bir kesiminde şehitlerimiz oluyor. Büyük üzüntülerimiz var. Beklentimiz bu problemlerin ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak ta da sona ermesidir. Yaklaşık 3,5 yıldır. Silivri zindanlarında tutsak olarak sayın vekilimiz ve şu an orada bulunan ülkesini, milletini seven askerimizden siviline kadar herkesimin üzüntüsünü ben yaşıyorum. Her çarşamba günü ben Sayın Haberal ve diğer tutsaklarla görüşme imkanım zaman, zaman oluyor. Her gittiğimizde Zonguldak'ın sorunları ve neler yapılabilir konuları gündeme geliyor. Beklentimiz sayın vekilimizin burada olmasıdır. İnsanlar nasıl hac ziyareti yapıyorsa hiç olmasa bir kerede Silivri'yi ve o mahkeme koşullarını görmesi lazım basınla ya da dolaylı olarak anlatılanlarla gerçekler çok farklı beklentim sadece sayın vekillerin değil tüm tutsakların özgürlüğüne kavuşarak bir dahaki bayramda birlikte olmasıdır. Nuri Tekin'in bizim için çok ayrı bir yeri var' Sözleriyle konuştu.

 

Bayramlar birlik ve dayanışmanın üst seviyede kutlandığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ise konuşmasında şöyle dedi:

 

Bayramlar aslında ulus olarak kıvanç ve tasada ortak olduğumuz yani birlik ve dayanışmamızı en üst seviyede sergilediğimiz özel günlerdir. Bu kıvanç ve tasada birlikteliği sergilememiz çok önemli ülke olarak baktığımızda bir takım burukluklarımızda var. Bayram öncesi yaşanan olaylar Ereğli'de kardeşimizin şehit olması bu kıvancımızı kısmen de olsa tasaya dönüştürüyor. Ben böyle bir bayram günüde bayramlarımızı özgür bir şekilde kutlamaması sağlayan ve yurt savunmamsında bizler için yaşamı pahasına görev yapan tüm Mehmetçiklerimizi şehit ailelerimizi yürekten anmak istiyorum. Ayrıca sayın vekilimizin bu bayram günüde yanımızda olmamasında burukluğunu ve üzüntüsünü yaşıyoruz.