Zonguldak'ta 30 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasıyla ilgili tutuklanan 6 kişi serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, 30 madencinin ölümüyle sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan 11 kişiden Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürü TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner, taşeron firma Yapıtek'in ortaklarından Halim Köse, Yapıtek proje sorumlusu Kadir İpek, TTK çalışanları Vedat Küçükbükücü, Mustafa Küçük ve Murat Taşçı "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanmış, 5 kişi serbest bırakılmıştı.
Ancak tutuklamanın ardından avukatlar, bir üst mahkemeye başvurarak karara itiraz etti. İtiraz üzerine Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şahısların serbest bırakılmasının ardından adliye önünde bekleyen yakınları ve arkadaşları büyük sevinç yaşadı. Şahısların adliyeden çıkmasının ardından yakınları ve arkadaşları geçmiş olsun dileklerinde bulundular. TTK çalışanlarından olan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Vedat Küçükbükücü, suçsuz olduklarını belirterek, "Biz suçsuzuz, suçsuzluğumuzu da mahkemelerde göstereceğiz. Bilir kişi kararına göre tutuklama kararı aldılar, sonradan da itiraz dilekçesiyle serbest bırakıldı" dedi.

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı da, "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun hukuk bürosundan bir kişinin gelerek burada bu arkadaşlara sahip çıkmasını beklerdik. Yapılan itiraz, bu tutuklu yargılanması istenen arkadaşlarımızın kaçmaları söz konusu değil, delilleri karartma söz konusu değil bu gerekçelerle mahkemeye itiraz ediliyor ve mahkemede bu gerekçileri haklı görerek sanırım serbest bıraktı" diye konuştu.
Şahıslar serbest bırakılmasının ardından TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner otomobil ile adliye önünden ayrıldı.