Balık sezonunun bu yıl bereketli açıldığı, bu sayede hem balıkçıların, hem de vatandaşın memnun olacağı bir sezon yaşanacağı bildirildi. Bu sene en çok hamsi, sardalye, palamut ile çinekopun bol ve ucuz olmasının beklendiği belirtildi. Ancak sahil kenti olan Zonguldak açıklarında tutulan balıklar, balıkçılar tarafından Anadolu'daki illere gönderiliyor. Böyle olunca da Zonguldaklı, balığı pahalı yemek zorunda kalıyor
Şu günlerde hamsi ve sardalyenin bol miktarda çıktığını belirten balıkçılar, Karadeniz'de palamudun çok olacağının söylendiğini ifade ettiler.
Balık fiyatlarının geçen seneden biraz daha yüksek olsa da yine de balığın ucuz olduğunu kaydeden balıkçılar, "Fiyatlar 10 sene öncesinin seviyesinde.  Kıymanın kilosu 25 lira. En güzel sardalye 4-5 lira. Yani bir aileyi 4-5 liralık bir kilo sardalye doyurabilir" şeklinde konuştu.
Balıkçılar, geçen sezon avlanmanın 2-2,5 ay kadar uzatılmasının bu sezonu bir miktar olumsuz etkilemesine rağmen, yine de denizlerde balığın bereketli olduğunu söylediler.
"Balık bol, fiyatlar çok uygun. Hele kırmızı ete nazaran…
Havalar serinledikçe balık daha da artar, özellikle yağmurlardan sonra hem balıkların boyu büyür, hem miktarı çoğalır" diyen balıkçılar, bugünlerde en çok hamsi, sardalye ve palamudun çıktığını bildirdiler.