Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli'de, "Oyuncak Müzesi" projesini hayata geçirmek için çalışma başlatıldığını duyurdu.

İlçe merkezindeki Mado isimli işyerinin altındaki tuvaletlerin daha hijyenik hale getirileceğini ve bu bölgede bulunan Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda yeni bir düzenlemeye gidileceğini anlatan Posbıyık, şu bilgileri verdi:

"Oyuncak Müzesi yapmak için karar aldık. Abdi İpekçi yıkıldı, oraya bir Oyuncak Müzesi koymak istiyoruz. Yan taraftaki tuvaleti taşıyoruz oradan. Hijyen bir tuvalet yapıyoruz. Yaşlılar Gençler Evi'nin arkasından yer tespiti yapıldı. Orası da atölye olacak. Yani şuanda bütün yabancı ülkelerin Avrupa ülkelerinin büyükelçilerine yazılar yazdık, bize oyuncak zeka ile ilgili oyuncaklar gönderin sergileyelim diye, ağır ağır dönüşler başladı. Her gittiğimiz yerde de duyuruda bulunuyoruz. Eskiden kalan, dedelerimizden ananelerimizden kalan mesela çok güzel iki tane oyuncak getirdi Yılmaz Parlar, sizlerden de bekliyorum. Akrabalarınıza söyleyin orada Oyuncak Müzesinde oyuncağı verenin ismi yazılacak, onun tarafından armağan edilmiştir diye. Tuvaletin oradaki yeri oyuncak atölyesi yapacağız, çocuklar kendi becerileri ile bir şeyler imal etmeye çalışacaklar"