Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 9-15 Mart Tuza Dikkat Haftası kapsamında Merkez Acılık Caddesi Belediye Bulvarı pazar yeri girişine stant kurularak halka tuz tüketimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr. Ayşe Türk ve Diyetisyen Miyase Koru tarafından vatandaşlara tuz tüketimine dikkat çekmek amacıyla yapılan bilgilendirmede“ Günlük Beslenmemizde yer alan peynir, zeytin, tursu, salca, kuruyemişler vb. besinler ile yeterince tuz aldığımıza vurgu yapılarak soframıza mümkün olduğunca tuzluk koymamamız gerektiği, tuz tüketiminde aşırıya kaçıldığında fazla tuzun kan basıncını artırarak inme ve kalp hastalıklarına sebep olduğu, bu  hastalıkların da dünya çapında en önemli ölüm ve sakatlık sebeplerinin başında geldiği , Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi'ne göre; aşırı tuz tüketimi kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olduğu da belirtilerek Stantta gelenlere günlük tüketmemiz gereken tuz miktarının kişi başı 5 gramı aşmaması (bir tepeleme cay kasığı) ve tüketilen tuzun iyotlu tuz  olmasına dikkat edilmesi gerektiği vatandaşlara geniş kapsamlı olarak anlatıldı.