Twitter, bir Türk tarafından hacklendi. Demi Moore, Jim Carrey gibi birçok Hollywood yıldızı “Türk hacker”ı konuştu. Amerikan CNN televizyonu haberi flaş olarak duyurdu. Buraya kadar her şey normal olabilir. Ancak o Türk, Zonguldaklı bir lise öğrencisi çıktı. Twitter sitesindeki bir açığı şans eseri tespit eden Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi Bora Kırcan, bu sayede istediği kişinin kendisinin takipçisi (follower) olmasını sağlayan bir formül geliştirdi.

FORMÜLÜ PAYLAŞTILAR
Türk hackerlar bu formülle takip edenlerinin sayıları milyonları geçen, ancak kişisel olarak tanıdıkları dışında neredeyse kimseyi takip etmeyen ABD Başkanı Obama, Microsoft’un sahibi Bill Gates, oyuncu Ashton Kutcher ve Demi Moore dahil birçok ünlü ismin kendisini takip etmesini sağladı. Hackerların saldırısı karşısında şoke olan Twitter yetkilileri, çareyi milyonlarca kullanıcının following (takip edilen) ve follower (takip edenler) listelerini sıfıra düşürmekte buldular.

DEMİ MOORE İLETİSİNE YAZDI

Twitter’ı Türk kullanıcıların hacklemesinin neden olduğu arıza kısa sürede tüm dünyada duyuldu. Hollywood yıldızı Ashton Kutcher, “Türkler Twitter’ı ele geçirdi. Hiç takipçim kalmadı” yazdı. Kutcher’ın eşi ünlü aktris Demi Moore ise, “Türk hacker Twitter’la oynuyor” iletisini girdi. Ünlü aktör Jim Carrey de, “Keşke hacker bu yeteneğini daha yararlı işler için kullansa” diye yazdı.