AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Başbakanımız Re cep Tayyip Erdoğan'ın, 4 Hazi-ran 2009 tarihinde açıkladığı, "İstihdam paketi" kapsamında yer alan ve ilimizde de uygulanmaya başlanan, "Toplum Ya rarına Çalışma Programı (TYÇP) hakkında bilgiler verdi. Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Global ekonomik krizin etkisini gidermek ve tüm yurtta  yeni istihdam  alanları yaratmak amacıyla hizmet üretmek için hazırlanan, "İstihdam Paketi" kapsamında bulunan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) uygulamasına Zonguldak'ta da başlandı. Hükümetimizin bu uygulamasıyla bölgemizde birçok kamu kurum ve kuruluşunda ilk etapta toplam 419 gencimiz geçici işçi olarak göreve başlayarak istihdama güç katarken iş ve aş'a da kavuşacak. İş için başvuran ve belirlenen kurallara uyan adayların istihdamları ilgili yerlerde Noter huzurunda çekilecek kura ile işe başlayacaklar.
325 KİŞİ ALINACAK
Toplum Yararına Çalışma Programı'na göre İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde bulunan eğitim kurumlarımızın hizmetli ihtiyacını karşılamak amacıyla il merkezi ve ilçelerimizde 24 Eylül 2009-22 Ocak 2010 tarihleri arasını kapsayan 1.Eğitim Dönemi ile 8 Şubat 2010-18 Haziran 2010 tarihlerini kapsayan 2.Eğitim Dönemleri için 305'i temizlikçi, 20'si de kaloriferci mesleğinde olmak üzere 325 kişinin istihdamı yapılacak. İl ve İlçe merkezlerinde adayların başvuruları alınmaya başlandı. 
BELEDİYELERDE
İSTİHDAM EDİLECEK
Selden etkilenen ve hasar gören Gökçebey Belediyesinde 15, Çaycuma'nın Karapınar  Belediyesi'nde 7, Nebioğlu Belediyesinde 5 ve Hacımusa Belediyesinde 3 kişi istihdam edilecek. Bu belediyelerimizdeki istihdam süresi 1 Eylül 2009-26 Şubat 2010 tarihini kapsıyor. Zonguldak Belediyesinde toplam 25 kişi istihdam edilecek. Bunun 10 kişisi su ve kanalizasyon, 15 'i Park ve Bahçelerde istihdam edilecek. İstihdam süresi 1 Eylül 2009-26 Şubat 2010 tarihlerini kapsıyor.
İŞKUR'A MÜRACAAT
Zonguldak valilik binası ve çevresinin temizliği için 8 kişi istihdam edilecek.  İstihdam süresi 1 Eylül 2009-26 Şubat 2010 tarihlerini kapsıyor. Ayrıca Zonguldak il Turizm Müdürlüğünce tarihi eserlerin ve tarihi kazı alanlarının güvenliğini sağlamak için 6 kişi istihdam edilecek. Bu projenin istihdam sürersi de 1 Eylül 2009-26 Şubat 2010 tarihlerini kapsıyor. Zonguldak'da  herhangi bir yanlış anlaşılmaya neden olmaması için adayların kesinlikle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Adaylarda aranan başvuru koşulları da şöyle:
BAŞVURU KOŞULLARI
Adayların Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı olmaları, 18 yaşını tamamlamaları, son 2 yılda Türkiye İş Kurumu'nun düzenlediği programlara katılmış olmaları gerekiyor.  Emekli, malül, dul ve yetim aylığı ve sakat maaşı almayan, başvurduğu eğitim kurumunun bulunduğu mahallede ikamet etmeleri, iş yapmamalarına engel özrünün bulunmaması ve daha önce de iş için başvuracağı Kurumlarında çalışmamış olmaları gerekiyor. İlimizde uygulamaya başlayacak olan, "Toplum Yararına Çalışma Programı"nda  istihdam edilecek olanlar Noter Huzurunda çekilecek kur'a ile belirlenecek. Bu nedenle başvuracakların herhangi bir olumsuzluğa, ve polemiklere yol açılmaması için belirlenen kuralların dışında hareket etmemeler konusunda da uyarıyoruz.
Belirlenen kurallara göre başvuran herkes eşit haklara sahiptir. Siyasetçilerin ya da başka kişilerin herhangi bir müdahalesi kesinlikle olamaz.
Bu tür yardımcı oluruz söylemlerine de kimse itibar etmesin. Bu projenin ülkemize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz" dedi.