Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Nabi Ayyıldız, dün sendikada bir basın toplantısı düzenledi.
Nabi Ayyıldız, İslam Alemi'nin üç aylara girişi dolayısıyla kamuoyuna seslenerek bazı tavsiyelerde bulundu.
Ayyıldız'ın açıklaması şöyle:

"MÜBAREK GÜNLER VE GECELER"
"Bugün (dün) itibariyle üç aylara girdik. Peygamberimiz, üç aylar girdiğinde, 'Allah'ım, hakkında Recep ve Şaban'ı mübarek kıl, bizleri Ramazan'a ulaştır' diye dua ederdi. Üç ayların içerisinde, Regaip, Miraç, Berat, ve Kadir geceleri gibi mübarek geceler var. Yarın akşam (bugün) üç ayların ilki olan Regaip Kandili'ni idrak edeceğiz. Regaip Kandili, bütün İslam Alemi'nde kutlanır. Bu gece denilince, 'çok lütuf ve insan dolu, kıymeti ve değeri büyük, iyi değerlendirilmesi gereken gece' demektir."

"TAVSİYELERİMİZ…"
"Halkımıza üç aylarda şunları tavsiye ediyoruz: Şartlar, imkanlar elveriyorsa, sağlığımız yerindeyse, camide cemaatle namaz kılalım. Başta anne ve babalarımız, akraba, dost ve komşularımızın hal ve hatırları sorulmalı, sevinçlerini paylaşmalı, üzüntülerine ortak olmalıyız. Bu üç aylarda çok Kur'an okumalı, dinlemeli, sohbetlere katılmalıyız. Çokça tövbe ve istiğfarda bulunulmalı ve Allah'a zikretmeliyiz. Böyle mübarek ay ve günlerde; milli birlik ve beraberliğimizin, ülkemizin ve İslam dünyasının, her türlü felaketlerden korunması için dua etmeliyiz."
 Nabi Ayyıldız, "Bu vesileyle üç ayların ülkemize ve milletimize, İslam dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyor. Tüm halkımızın yarın akşamki Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.