İş-Kur Müdürü Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit yaptığı açıklamada, 2012 yılında açılacak kurslar hakkında bilgiler verdi. Yiğit, Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü'nce 2012 yılında açılacak kursların meslekler staj ve girişimcilik hariç, doğalgaz iç tesisatçılığı, kaynakçılık, CNC Freze, CNC Torna, yeraltı maden işçiliği, PVC doğramacı, otomotiv test ve ayarcısı, ahşap montaj elemanı sıhhi tesisatçı, elektrik tesisatçılığı, dokuma konfeksiyon makineci, iç giyim konfeksiyon makineci, aşçı ve yardımcısı, ahşap iskelet CNC operatörlüğü, çelik imalat montajcısı, plastik enjeksiyon kalıpçısı, sayacı (ayakkabı), muhasebe yardımcısı, bilgisayar sistemleri kurma ve bakım onarım arıza giderme, iki boyutlu çizim (Auto Cad), üç boyutlu çizim (Solidworks), servis elemanı (garson) kursları açılacaktır. Açılacak kurs sürelerinde yürütme kurulunun belirlediği süreye riayet edilecektir.
TYÇP ödeneğinden turizm için ayrılan 20 kişilik, 10 kişilik önce Gülüç'te kazı çalışmalarının yürütülmesi müteakiben Kdz. Ereğli ilçemizde bulunan Cehennemağzı mağaralarının çevre düzenlemesi ve temizliğinin yaptırılmasında bulunacaktır. Kalan 10 kişinin de Filyos kazısında çalışmasında bulunacaktır. Ayrıca 50 kişilik İl Özel İdare Genel Sekreterliği ile köylere yönelik projelerin hayata geçirilmesi de gerçekleştirilecektir.
Ayrıca, 16 kişilik TTK Genel Müdürlüğü'nün eski hükümlü talebi var. En son müracaatı 13 Şubat 2012'dir. Zonguldak'a bağlı ilçe, belde ve köylerdeki eski hükümlü olan kişiler başvurabilir. 1 yıldan daha az hürriyeti bağlayıcı hüküm giyen eski hükümlüler müracaat edebilirler. Kurumumuza gelerek ya da kurumun internet sayfasına girerek müracaatlarını gerçekleştirebilirler.
Yaş, cinsiyet ayrımı, eğitim, askerlik durumu gibi ayrımda yapılmayacaktır dedi.