İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 4'üncü toplantısı, İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapıl dı. Gündem maddesi gereği İl Genel Meclisi'nin 4 Kasım 2009 tarihli 3'üncü birleşime ait toplantı tutanak özeti okundu. İl Özel İdaresi'nce Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 43'üncü maddesi ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2008/4 sayılı genelgesinin 2'nci maddesi gereğince onaylanması istenen, Devrek ilçesine bağlı Başlarkadı ve Güzelyurt Köylerinin Köy Yerleşik Alan Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 122 ve 123 nolu raporları görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

ÖZEL İDARE'DEN İŞ MAKİNESİ DESTEĞİ
Merkez İlçe'ye bağlı Gelik Belediyesi'nin alt yapısı ve serme sıkıştırması hazır olan 4 km.lik Ayiçi Mahallesi yolunun, bedeli karşılığı asfalt sathi kaplaşmasının yapılması için sarf olunacak malzemesinin satın alınması ve asfalt sezonu ile birlikte asfaltının 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 64'üncü maddesinin a fıkrası gereğince yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, birkaç ay önce bu yolun onarılmaması halinde istifa edeceğini açıklamıştı. İl Genel Meclisi'nden alınan karar doğrultusunda, bölgede faaliyet gösteren maden şirketlerine bağlı kamyonların, yolu tahrip etmesi nedeniyle üç maden şirketinden 20'şer bin TL (toplam 60 bin TL) bedel alınması, Özel İdare'den de iş makinesi desteği verilmesi kararı alındı.

VALİ'DEN SOSYALLEŞME ATAĞI
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, oturumun son bölümünde, Vali Erdal Ata'nın isteği doğrultusunda Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Tatil Köyü'nde sosyal amaçlı bir araya gelinmesi konusunda meclis üyeleriyle görüştü. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, "İsteyen ailesiyle isteyen kendi katılabilir. Vali Erdal Ata da orada olacak. Listeyi bir an önce oluşturalım. Tamamen sosyal amaçlı bir araya geleceğiz. Bu yüzden böyle bir etkinlik düzenlenecek" dedi.
İl Genel Meclisi, bugün saat 10.00'da Kasım ayı 5'inci birleşimini yapacak.