Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şubesi olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi seçilen yönetim görev dağılımını yaptı. Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Başkan Muhammet Likoğlu, Şube gelirleri 2008 yılına oranla 2009 ve 2010 yılında yaklaşık %40 düştüğünü belirterek, “Bunun nedeni 2009 yılından itibaren okulla-rın kapalı olmasından kaynaklanmakta-dır. Türk Hava Kuru-mu Şubeleri fitre zekat gelirlerinin büyük bir bölümünü okullara zarf dağıtmak sureti ile sağlamaktadır. Ülkemizde ve ilçemizdeki ekonomik krizde etkileri büyük olmuştur. Ayrıca kurban derileri gelirleri de ekonomik kriz nedeniyle ve deri fiyatlarındaki aşırı düşüş nedeni ile deri satışları eskiye oranla üçte bir fiyatına satılabilmiştir. Ancak toplama faaliyetleri giderlerinde de buna paralel olarak yüzde 300’den fazla düşüş sağlanmıştır. 26 Temmuz 2009 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda seçilen yönetimimiz kendi arasında yaptığı ilk toplantısında şube yönetim kurulu ve başkanını seçerek görevine başlamıştır.
FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
2009 Yılı Ağustos ayında Kdz.Ereğli’de ilk defa Türk Hava Kurumu Genel Merkezinden gelen uzman ve yetkili kişilerle toplantı düzenleyerek Türk Hava Kurumunu ülkemizde ve dünyada havacılığın tanıtımı geniş bir halk katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Yine Kdz.Ereğli’de ilk defa Ramazan ayı arifesinde motorlu yamaç paraşütü gösterisi ile Ereğli halkının Ramazanını kutlayarak, radyo kontrollü model uçak gösterisi de yapılmıştır. Ayrıca etkinlik kapsamında gökyüzünden Kdz.Ereğli’nin fotoğrafı çekilerek Ereğli’nin tanıtılması noktasında dağıtılmıştır. Sosyal sorumluluk bilinci kapsamında 2009 ve 2010 yılında Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde yardıma muhtaç 500 aileye kavurma yardımı yapılmıştır. Bu kavurmalar halkımız tarafından kurumumuza vekaleten kestirilen kurban ve adak kurbanlarından elde edilen etler olup, Et Balık Kurumuna kavurma yaptırılmaktadır. Eğitim ve öğrenim kapsamında ilçemizde belirlediğimiz okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çanta, defter ve kırtasiye yardımında bulunulmuştur” sözleri ile konuştu.

YENİ YÖNETİM
Yapılan seçimlerinden ardından yönetime seçilen isimler arasında Başkanlığa Muhammet Likoğlu, Başkan Yardımcılığına Kadri Mert, Yönetim Kurulu üyeliklerine Reşat Kartal, Erdal Erbil, Suat Önder, Denetleme Kurulu Başkanlığına Resul Altuntaş, üyeliklere Kemal Karapınar, Ahmet Aydoğan seçildi.

LİKOĞLU’NDAN MESAJ
Kdz.Ereğli THK Şube Başkanı Muhammet LİKOĞLU yaptığı konuşmasında oluşturulan yeni yönetimin THK'ye hayırlı olmasını dileyerek, “Bundan böylede yeni seçilen Yönetim ve Denetleme Kurulumuzla beraber Türk Hava Kurumu'nun tüm imkan ve olanaklarını Kdz.Ereğli halkımıza ve gençlerimize en iyi şekilde sunacağız, amacımız havacılığı gençliğin işi yapmak uçan bir Türk Gençliği yaratmaktır. Sivil toplum kuruluşu olma noktasında hareketle, Ereğli'mizin ve bölgemizin Sosyal Kültürel Ekonomik konularında ve tüm sorunlara sorumluluğumuzun bilincinde olarak her türlü katkı sağlayacağız” dedi.