Kısa adı KAŞİP olan Kamu Şirket Personelleri Derneği Başkanı Ferdi Gün ve beraberindekiler, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret ederek, yeni kurulan bir dernek olduklarını, genel merkezlerinin Şanlıurfa'da olduğunu söyleyerek destek istedi. Ziyarette konuşma yapan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Hizmet alımları başladığı zaman bizim iktidara geldiğimiz dönemde bu sayının 20 bin civarında olduğu ama bugün 120-125 binlere kadar özellikle sağlık sektöründeki hizmet alımlarının bu rakamlara ulaştığı söyleniyor istatistikî olarak. Çok net kesin rakamlar yok elimde ama yaklaşık rakamlar böyle. Tabi bu açıkçası bir nebze işsizliğimize, işsiz olan vatandaşlarımızın yarasına merhem oldu bu sistem. Ama yeterlimi değil. Burada çalışırken insanlar bir vesileyle hem KPSS'den hem de diğer bir takım imkanları kullanarak kamu kurumlarına kadrolu işçi olarak geçmek için çaba sarf ediyorlar. Buraları da basamak olarak kullanıyorlar. Ama burada çalışan insanlarımızın da ömür boyu böyle asgari ücretle hayatlarını devam ettirmeleri zor. Bu anlamda işe girerken yeter ki işe girelim geresi hiç önemli değil mantığıyla giriliyor. Sonrasında ekonomik sıkıntılar sırtına yüklendikçe alternatif bir takım şeyler arıyor. Orda ki insanlarımızın da daha insana yakışır ücret alabilmeleri için, daha insana yakışır çalışma şartları oluşabilmesi için her iki tarafında çalışanlarında işverenin de açıkçası çaba sarf etmesi lazım. Ama ülkemizin nerden nereye geldiğini biliyorsunuz.
Bugünkü şartlarda Avrupa'daki bir sürü ülkede işsiz oranının bugün yüzde 14-15'lerde seyrettiği bir ortamda Türkiye'de işsizliğin yüzde 8'lere 8,5-9 seviyesine gelmesini altında yatan unsurlardan bir tanesi de bu. Ama bir yerden başlamak zorundayız. Tabi sizde örgütsel olarak da kendi haklarınızın yasal zeminler içerisinde aramak, korumak, kollamak adına böyle bir örgütlenme içerisine girmişsiniz. Örgütlenmek güzel şeydir. Örgütlenen 10 kişi örgütlenemeyen 3 kişiden daha güçlüdür derler.
Çalışmalarınızı hukuki zeminlerde, yasal zeminlerde aramanız lazım. Ülkemizin geçmişini düşünerek bu yapılanmanın içerisinde yer almanız lazım diye düşünüyorum.
Bizlerin yapması gereken her hangi bir şey varsa elbette ki yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Ardından konuşma yapan KAŞİP Derneği Başkanı Ferdi Gün ise, Yeni kurmuş olduğumuz derneğimizin tanıtımını ve başkanımızdan gerekli desteği almak için geldik. Arkadaşlarımızla birlik olmak için kurulan bir derneğimizde beraber, hep birlikte bir birlik olarak görüşmek onlarla kaynaşmak. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek için belirli bir dernek kurduk.
Bu derneğimizi de başkanımızdan destek almak için ziyarete geldik diye konuştu.