AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Erdemir'de geçtiğimiz yıl 500 kişinin iş başı yaptığını ve işe alınanların büyük oranının Ereğli ve Alaplı'dan olduğunu söyledi.

Yıl içerisinde de Erdemir'in 500 kişi daha alması durumunda bölgenin gerek istihdam gerekse ekonomik anlamda büyüme kaydedeceğini anlatan Uçar, şu ifadelere yer verdi:

"İlçe Başkanımız Saffet Bozkurt, Erdemir'e 500 işçi alımının yapıldığını söyledi. Erdemir'e alınan 500 kişinin yüzde 60-70'i Ereğli ve Alaplı bölgesinden. Daha önce de dile getirdik OYAK grubu buraya alınacak işçilerin Türkiye genelinde ilana açılmasını istediler ama biz de OYAK Yönetimi ile görüştük, bölgemizden olmasını istedik. Zaten pandemiden dolayı büyük işsizlik var burada Erdemir dururken çocuklarımızın dışarıya gitmesi bizi üzer, rahatsız eder dedik. OYAK Yönetimi de bu talebimize hassasiyet göstererek bölgemizden alınmasına yönelik bir süreç başladı. Erdemir önümüzdeki günlerde kendi bünyesinde teknik anlamda daha önce yaptığı gibi elemanlar alınacak. İstihdam sağlanacak. 500 kişi alınmış pandemiye rağmen. 500 kişi de bir fabrika demektir. 2022 yılında bir 500 kişi istihdam edilirse bizim çocuklarımız burada ekmek yiyecek. Ereğli'nin sosyal ve ekonomik anlamda büyümesi demektir. Birileri fabrika, sanayi, sivil toplum örgütleri ile kavga eder sonra çıkıp sevgi, barış, dostluktan bahseder. Böyle bir samimiyet görmüyorum ben. Sahip çıkacaksak şehrimize samimi olacağız."