AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 12 Haziran 2011 seçimlerine 10 gün kala seçim çalışmaları hakkında değerlendirme yaparak, vatandaşların kendilerinden istedikleri talepleri dile getirdi. Uçar, vatandaşların en çok şikayet ettiği konunun Zonguldak Merkez ve Ereğli Belediyelerinin hizmetlerinden memnun olmadıklarını dile getirdiklerini ifade etti. Uçar, ayrıca Ereğli’de seçim çalışmalarında Ereğli Belediye Başkanını seçmene baskı ve şantaj yaptığını ileri sürerek, şunları söyledi;

 

“BİZİM REFERANSIMIZ VAR, GEÇMİŞTEKİ PROJELERİMİZİ REFERANS EDİYORUZ”

“2002 ve 2011 yılları arasında 4 tane seçim geçirdik. Bu anlamda teşkilatlarımız tecrübesiyle yapmış olduğu planlı ve programlı seçim çalışmalarını devam ettiriyor. Adaylarımızla birlikte bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezimizin organize ettiği miting ve buna benzer çalışmalarla propagandalarımızı yapıyoruz. Daha ziyade 2002-2011 yılları arasında AK Parti iktidarının bölgemize, şehrimize ve ülkemize yapmış olduğu hizmetleri var ve onları vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Onun dışında önümüzdeki dönemde iktidarımızın yapacağı hizmetleri vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bizim referansımız var, geçmişteki projelerimizi referans ederek gelecekteki projelerimizi anlatıyoruz. Yakın zamanda referandumda yapmış olduğumuz çalışmaların aynısını bu dönemde yoğunlaştırılmış bir şekilde adaylarımızla yapıyoruz, sahalardayız. Seçim çalışmalarımız çok verimli ve başarılı geçiyor. Vatandaşlarımızdan bize gelen en önemli taleplerden birisi şu oluyor; geçmişte siyasiler seçim çalışmalarında halkın karşısına çıkmaya çekinirdi. Çünkü onlara verdikleri vaatlerin, bırakın yarısını, bir tane projeyi bile hayata geçirememişlerdir. O yüzden biz vatandaşlarımızın karşısına alnımız ak, başımız dik çıkıyoruz. İktidara geldiği günden sonra vaat ettiklerini yapmayı bırakın, ülkeyi daha kötü duruma getirerek vatandaşın karşısına çıkmakta sıkıntı yaşamışlardı. Ama bugün öyle değil, biz vatandaşın karşısına dimdik çıkıyoruz.”

 

“CHP’NİN DÖNEMİNDE ZONGULDAK’TA SORUNLARA KARŞI HİÇBİR ZAMAN DUYARLI OLMADIKLARINI GÖRÜYORUZ”

“Vatandaşımızın talepleri de var. İşsizlikle ilgili talepleri var, bu Türkiye’nin değil, dünyanın sorunlarından bir tanesidir. Ama bu sorunun çözümüyle ilgili köklü projelerle vatandaşın huzuruna çıkıyoruz. Biz şunu da iddia etmiyoruz; iktidar dönemimizde Türkiye’deki her şey mükemmel değil, bunu söylemiyoruz. Eksiklerimizin olduğunu da ifade ediyoruz. Bu eksiklikleri telafi edecek olan da AK Parti’dir, yine biziz. AK Parti’nin istikrarı güçlü iktidarla olur. İktidarımızın güçlü olması için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. İstikrar olmayan hiçbir kuruluşta, hiçbir kurumda başarı sağlanmaz. Vatandaşlarımızın oylarını heba etmesini istemiyoruz. Özellikle CHP’nin döneminde Zonguldak’ta sorunlara karşı hiçbir zaman duyarlı olmadıklarını, Zonguldak’la ilgi ve alakalarının olmadığını ve her iki aday arkadaşımızın da Zonguldak’ta herhangi bir yatırımının olmadığını ifade etmek istiyoruz. Bu yüzden çok güçlü bir liste verimli ve kabiliyetli arkadaşlarımızın, liyakatlı arkadaşlarımızın AK Parti listelerinden aday olduğunu söylüyoruz. Kaldı ki, bizim adaylarımızın hiçbiri kendi çıkarlarını düşünmeden, ülke menfaatleri, bölge menfaatleri doğrultusunda hareket eden arkadaşlarımızdır. Muhalefetten artılarımız oldukça fazla, biz istediğimiz zaman vatandaşlarımızın karşısına çıkıp, onların soracağı her soruya her platformda cevap verebilecek kapasiteye sahibiz. Bize gelen en önemli taleplerden bir tanesi TTK’ya aldığımız 4 bin 500 işçi kardeşimizin ücret farklılıklarının giderilmesiyle alakalı olan konudur. Yan sanatlarla birlikte TTK’ya toplam alınan 5 bin işçinin 2006-2010 yıları arasında her yıl bin kişinin istihdam edildiği anlamına geliyor. Türkiye’de zarar eden kurumlara işçi alınmazken, Zonguldak’ta bunu sağladık. 4 bin kişinin istihdam edilmesi ciddi anlamda bir özel sektör yatırımı anlamına gelir. İşçilerin ücretlerinin dengelenmesi için yine mücadele edeceğiz. O çalışan emekçi kardeşlerimiz bu konuda müsterih olsunlar. İşçilerin dertlerine derman olacak irade AK Parti’dir. Filyos Projesi’nin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Yap-işlet-devret yöntemi hayata geçiyor. Bundan sonra Zonguldak’ta TTK’nın alternatif istihdam alanları sağlanacak.”

 

“BELEDİYENİN ARTIK BU YÜKÜ KALDIRAMAYACAĞINI VE ÇEVİREMEYECEĞİNİ ANLADILAR, BİZİM EL ATMAMIZI İSTİYORLAR”

“Zonguldak yerelinde yapılmış olan çalışmalarda yerel çalışmalardan vatandaşın şikayetçi olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız bize zaman zaman ‘merkezi hükümet olarak el atamaz mısınız?’ diye soruyorlar. Belediyenin artık bu yükü kaldıramayacağını, belediyenin bu işleri çeviremeyeceğini, o yüzden merkezde yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda talepleri oluyor. Bunları biz not alıyoruz. Bu şehirde yaşadığımıza göre yerel hizmetlerin de vatandaşlarımıza hızlı ve seri bir şekilde ulaşması için merkezi hükümetin yapması gerekenleri yapıyoruz. Onun dışında Ereğli’de vatandaşlarımızın çok büyük teveccühleri var. Ereğli Belediye Başkanı’nın vatandaşlarımıza ve seçmenimize karşı yapmış olduğu baskı, şantaj gibi çok çirkin propaganda söylemleriyle karşılaşıyoruz. Vatandaşlar aleni bir şekilde tahrik ediliyor, bu hareketler bizim hanemize artı olarak geçiyor. Propaganda sürecinin kirlenmemesi için, demorolize olmaması için biz bunlara cevap vermiyoruz. Ama vatandaşlarımızın bunlardan huzursuz olduğunu görüyoruz. Ereğli’deki yerel yönetimlerin ne kadar başarısız bir yöneticilik yaptığını kamuoyu çok iyi biliyor. Önemli konulardan bir tanesi Ereğli Belediye Başkanı’nın eşinin milletvekili adayı olması biraz manidardır. Tepkiyle karşılanıyor, fakat aleni bir şekilde ifade edemiyorlar. Umut ediyorum ki, 13 Haziran’da hepsi bunların bedelini ödeyecek.”