AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve yönetimi CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat'ı ziyaret etti. 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve yönetimi CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'dan maddeler halinde istekte bulundu.
Halil Furat bu istekleri sırası ile 10 yıldır bitmeyen Filyos Vadisi projesinin bir an önce bitirilmesini 40 yıldır verilen sözlerin bir an evvel Zonguldak halkımız adına istiyoruz.  Karayolları'mız duble yol çalışması yüzünden berbat vaziyette,  köprülerimizin lime lime dökülüyor, sayın başkanın bu konularda Zonguldak halkı adına girişimde bulunmasını arzu ediyoruz. Çaycuma Havalimanı açıldı ama Almanya seferleri hariç, yurdun hiçbir yerine uçak seferi yapılmıyor. İç hatlar seferlerinin bir an önce başlamasını halkımız talep etmektedir. Demiryolları sinyalizasyon ve hat yenilemesi nedeniyle şu anda yüzde 10 kapasiteyle çalışıyor. 30 Temmuz itibarıyla tamamen kapanacak, tren hattını kullanan vatandaşlar mağdur. Filyos-Zonguldak arası yollar yoğun trafiği kaldıracak durumda değil inşallah olmaz ama çokça can kaybına yol açacak kazalar kaçınılmaz. Mithatpaşa tünelinin bir an önce ihale edilip Saltukova-Zonguldak arasındaki yolun bir an evvel bitirilmesini ve hayata geçmesini halkımız adına beklemekteyiz. Bir bilmeceye dönen yapılacak hastane projesinin, şehrin kanaat önderleri ve demokratik kitle örgütlerinin düşüncesini alarak, sağlıklı yer tespiti yapılıp bir an önce hayata geçmesini ve Zonguldak halkının kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesini beklemekteyiz. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü 2 yıldır işçi açıklarının giderilmesini istiyor. GMİS Ankara'da ve Zonguldak'ta kapı kapı dolaşıp TTK'da işlerin iyi gitmediğini, işçi alınmasa kurumun zora gireceğini ifade etmesine rağmen, en az bin 500 veya 2 bin işçi alarak şehrimize ve kuruma nefes aldıracak uygulamayı biz CHP olarak Zonguldak halkı adına Sayın İl Başkanı Hamdi Bey'den daha aktif olmasını ve bakanlık vezninde girişimlerde bulunmasını istiyoruz. İlimizin her köyünde gördüğümüz çöp konteyner sorunu, 3 veya 4 yıldan beri yapılmayan delik deşik olmuş yollar ve had safhalara cıkmış su sorunları bir an evvel yapılmasını Zonguldak halkı adına arzulamaktayız. Tersanelerde çalışan sayısı 7 bin iken çalışan sayısı 150'ye düşürülmüştür. Bu nedenle tersanelerin yeniden canlanması için AK Parti Milletvekillerinin verdiği sözleri acilen yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Milletvekiliniz Ercan Candan'ın 3 bin 500 balıkçı teknesi yapılması için bir takım girişimleri vardı ancak 1 yıldır bu girişimden ses seda çıkmadı. Son dönemlerde madenlerde ölüm ve iş kazaları artmakta bunun nedeni ise üretimin zorlanması. Bunun önüne geçilmesi için denetimlerin daha da sıkılaştırılması gerekiyor yoksa maden kazaları çok büyük felaketlere gebe kalacaktır diye dile getirdi.
Sorunların çoğunun takibatının yapıldığını söyleyen İl Başkanı Uçar, Biz ekip arkadaşlarımızla birlikte Başkanımızın ifade etiği gibi Zonguldak için yapılması gereken neyse ortak noktada buluştuk, buluşmaya da devam edeceğiz. Elbette ki bir takım eleştiriler yapılabiliyor. Biz bunları sadece basına aracılığıyla değil bir araya geldiğimi ortamlarda da açık açık ifade ediyoruz. Bunların hepsi umut ediyorum ki Zonguldak'ın menfaati ve çıkarı için yapılan konuşma ve tartışmalardır. İktidar partisiyle ana muhalefet partisinin ortak noktada buluşması, şehrin kazanımları için aynı fikirde olması elbette bizim için çok önemlidir. Bizde aynı duyguları paylaşıyoruz. Muhalefet olmayınca iktidarın değeri de anlaşılmıyor. İktidarın yaptıkları ortaya çıkmıyor. Muhalefette lazım ama yapıcı muhalefet her zaman destekliyoruz. O yüzden Zonguldak'ımızın çok şeylere ihtiyacı var.  Çok eksikleri var. Bunları tamamlamak için çatışma ve kavga ortamı oluşturmadan el ele vererek Zonguldak'a hizmet etme çabası içinde olan herkesi kutluyorum. Ayrıca yeni yönetim kuruluna bende başarılar diliyorum dedi.