AKP Zonguldak İl Başkanımı Hamdi Uçar Mardin-Siirt-Şırnak ve Diyarbakır illerini kapsayan Milli Birlik Projesi kapsamında gerçekleşen gezide ev sahipliği yapan İl Başkanları ve TSO Başkanlarına birer teşekkür yazısı göndererek kendilerini Zonguldak iline davet etti.
Uçar'ın teşekkür yazısı şu şekilde:
"Hükümetimizin terörün önlenmesi, Demokratik Açılım ve Milli Birlik Projesi kapsamında İl Yöneticilerimizin katıldığı ve ilk kez düzenlediğimiz Güneydoğu illeri gezimizde göstermiş olduğunuz konukseverlik ve sıcak ilginiz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberlik anlayışımızı paylaştığımız gezi bölgeyi tanıma, gözlemleme ve işbirliği kültürümüzü zenginleştirme açısından da çok yararlı oldu. Ülkemizin kalkınması ve refah düzeyimizin yükseltilmesinde, terörün tamamen kaldırılarak toplumsal barış ve istikrarın sağlanmasındaki sorumluluk bilincimizle bölgelerarası işbirliğinin de gereğine inanıyoruz.  Güneydoğu gezimizdeki izlenim ve gözlemlerimizi ve sizlerin sıcaklığını Zonguldak halkıyla paylaşabilmenin mutluluğundaki katkınıza teşekkür ediyoruz.
Parti Teşkilatlarımız olarak sizleri Zonguldak'a davet ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan büyük bir onur duyacağımızı ifade ederek işbirliğimizin sürekli olması dileğiyle şahsınız ve ekibinize Zonguldak teşkilatımızın ve halkımızın sevgi ve saygılarını sunarız."