AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Saadet Partisi İl Başkanı Necdet Sarı'nın açıklamalarına cevap verdi. Uçar, Sarı'nın "Belediye başkanları hizmet değil, reklam yaptılar. AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, 6 yıldır TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ile uğraşıyordu. Uçar, Genel Müdür'le uğraşacağına, maden ocaklarına yatırım yapmakla uğraşsaydı, şimdi Zonguldak'ta belki 5 milyon ton kömür üretilirdi" şeklindeki eleştirilerine sert yanıt verdi. Uçar, "Saadet Partisi İl Başkanı arkadaşımızın söylediklerine her zaman söylediğim gibi takdirlere de, tenkitlere de açığım. Tabii arkadaşımız Belediye Başkanlarımızı önce şov yapmakla suçlamışlar, hiç bir hizmet getirmediklerini söylemişler. Tabii muhalefetin tek hedefi iktidarı eleştirmek, tenkit etmektir. Yaptıklarını hiç bir zaman takdir etmek gibi bir saygınlıkları yok. Onun dışında TTK Genel Müdürü ile ilgili yapmış olduğumuz düşüncelerimizi, fikirlerimizi eleştirmişler. Tabii Sayın Genel Müdürümüzün 6 yıl gibi burada hizmeti oldu. Biz bu süre içerisinde TTK'nın iktidara geldiğimiz gün özelleştirelim, kapatalım gibi bir takım sloganları ortadan kaldırdık. Enerji politikalarımıza bağlı olarak TKK'nın ayağa kaldırılması, rehabilite edilebilmesi için hem siyasi hem ekonomik anlamda her türlü desteği verdik. Sayın Genel Müdürümüz ne istemişse biz onları yaptık.
Sayın Genel Müdürümüz bir yönetici olarak kurumun başında bir Genel Müdür olarak bizden ve hükümetimizden ne istemişse yatırım anlamında, üretim anlamında almıştır. İşçi istemiştir işçi vermişizdir. Onlara baksınlar arkadaşlarımız ondan sonra konmuşsunlar. Madene inip kömürü kazıp üretimi biz arttırıcak değiliz. Bizim yetki verdiğimiz kişiler bunları yapacaklardır. Ama ne yazık ki İl Başkanı basiretsiz bir açıklama yapmış. Kendisi olayı tek taraflı değerlendirmiş ve yargılamıştır, doğru değil. Doğru olan iktidara geldiğimiz gün AK Parti'nin enerji politikaları bellidir.
Bu politikaların üzerinden kurumun ayağa kaldırılması, rehabilite edilmesi, ayağa kaldırılmasıyla bu günlere gelinmiştir. Bu gün çalıştırdığımız pano ayak işçisi sayımızda 5 binlere ulaşmıştır. Biz bu kurumu ayağa kaldırdık. İcraat budur, biz 5 yıllık dönem içerisinde 5 bine yakın insanımızı kurumda istihdam ettik. Bundan sonra ki süreçte üretimin arttırılması için kuruma nasıl bir destek verilmesi gerekiyorsa verilecektir."