AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Basında Sansür'ün kaldırılışının 101.Yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.
Uçar, basın ve medya mensuplarına demokrasinin gelişmesi, halkın haber alma ve bilgilendirme görevini yerine getirmesindeki özverili çalışmalarında başarılar dilediğini belirten açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
"Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan Basınımızda Sansürün kaldırılışının 101.yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularla kutluyorum. Basın ve Medya mensuplarına demokrasimizin gelişmesi, halkın haber alma ve bilgilendirme görevini yerine getirmesindeki özverili çalışmalarında başarı diliyorum.
"Demokrasi kültürünün yerleşmesi, basının konumu ve yapısıyla yakından ilgilidir. Basının özgür olmadığı bir ülkede, demokrasi ve insan haklarından söz Edilemez. Devletin sansür uygulaması kadar, basının tekelleşmesi de özgürlüklerin gelişmesini engeller..
Meslek ilkelerini ve etiğini her şeyin üzerinde tutan, demokrasiye inanan değerli basın çalışanları, düşünce ve ifade özgürlüğünün de en önemli uygulayıcılarıdır. Bu çerçevede basınımızın ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamak demokrasimizin gereğidir."