AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Uçar, açıklamasında, "Eğitime gereken önem ve ilgiyi gösteren hükümetimiz de 7 yıllık iktidarı döneminde kaliteli ve bilimsel yöntemlerle eğitimin yaygınlaştırılması, her yaş dönemine kadar eğitim altyapı kurumlarının oluşturulması, yaygın ve örgün eğitimle birlikte genel eğitim düzeyimizin yükseltilerek muasır medeniyetler düzeyinin üstüne ulaştırılarak çıkarılması uluslararası normların üstüne çıkarılması çabalarımız devam ediyor" dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Bizlerin ve ülkemizin gelişmesi ve çağdaşlaşma düzeyimizin temel taşları olan ve dünyamızın en değerli varlıkları olan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü sevgi saygı ve şükran duygularımızla bir kez daha kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlerin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her alandaki başarıların temelini oluşturan eğitimlerinin çağdaşlık yolundaki gayret ve özverili çalışmalarınız, Ulu Önderimizi Atatürk'ün, 'Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister' sözünü ilke ve emir kabul ederek bugünlere ulaştırdınız. Hükümetimiz elleri öpülesi öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın sorunlarını çözümleyerek eğitim düzeyimizi geliştirme gayretindedir.
Eğitim sorunlarını çözen uluslar, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda kalkınmış ve gelişmesini sürdürmüştür. Eğitime gereken önem ve ilgiyi gösteren hükümetimiz de 7 yıllık iktidarı döneminde kaliteli ve bilimsel yöntemlerle eğitimin yaygınlaştırılması, her yaş dönemine kadar eğitim altyapı ku-rumlarının oluşturulması, yaygın ve örgün eğitimle birlikte genel eğitim düzeyimizin yükseltilerek muasır medeniyetler düzeyinin üstüne ulaştırılarak çıkarılması uluslararası normların üstüne çıkarılması çabalarımız devam ediyor. Öğretmen açığının kapatıldığı gibi sözleşmeli öğretmenlerin de kadro işlemlerine çözüm getiren hükümetimizin bölgemizdeki çalışmaları da biliniyor.  
Gelişmemizin temel varlığı olan öğretmenlerimizin bu yüce ve anlamlı gününü bir kez daha candan ve içtenlikle kutlarken ebediyete ulaşmış öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.  Nice 24 Kasım Öğretmenler Günleri diliyoruz."