KDZ.EREĞLİ DEVLET HASTANESİNDE HAZİRAN AYINDA 250 ÇOCUK SÜNNET EDİLDİ... SOSYAL GÜVENCESİ OLANLARA ÜCRETSİZ, SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYANLARDAN DA SADECE 30 TL ÜCRET ALINIYOR...

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde Haziran ayı içerisinde 250 çocuğun sünnet olarak erkekliğe ilk adımı attılar. Sosyal güvencesi olan vatandaşların çocuklarının müracaat etmesi halinde sünnet kesiminden hiçbir ücret alınmazken, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlardan ise yaklaşık 30 TL. fark ücreti alınıyor.

Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre, ağrısız ve kansız sünnet için Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı vatandaşların çocuklarından hiçbir ücret alınmıyor, diğer müracaatlarda ise talep edilen miktar 30 TL. Günde ortalama 10 çocuğun sünneti yapılırken bir sünnet 20 dakika sürüyor. Önceki gün Ereğli Devlet Hastanesinde Barbaros Tabak tarafından 5 çocuğun sünneti gerçekleştirildi.

Hastane koridorlarında heyecanlı bekleyiş yaşayan aileler ve olacakları anlamaya çalışan çocuklar; sünnet sonrası hastane personeline teşekkür ederek evlerinin yolunu tutarken, kimisi ağlayarak kimisi de gülerek erkekliğe ilk adımı yaşadı.