Kdz.Ereğli  Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yaşlılar ve Gençler Evi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Posbıyık, 65 yaş üzeri ve engellilerin ücretsiz ulaşımdan faydalanması için genelgenin gelmesini beklediklerini söyledi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yaşlılar ve Gençler Evi’nde vatandaşlarla bir araya geldiği bildirildi. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Posbıyık, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yaşlıların hükümet tarafından açıklanan 65 yaş üzeri yaşlıların ve engellilerin ücretsiz ulaşımdan faydalanabileceği yönündeki genelgenin gelmesini beklediklerini belirterek “Genelgeler geldiği anda, biz de Ereğli’de bunu uygulayacağız. Bu konuda hiç kuşkunuz olmasın. Yazının gelmesini bekliyoruz” dedi.

 

YAŞLILAR EVİ’NDE VATANDAŞLARLA

BİRARAYA GELDİ

Konuya ilişkin Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Yaşlılar Evi’nin belediyenin hizmetleri arasında önemli bir yeri olduğunu belirten  Başkan Posbıyık yaptığı konuşmasında şunları söyledi:  Bir yandan belediye hizmetlerini yürütüyoruz bir yandan da seçim çalışmalarını yapıyoruz. Bizim bir farkımız var hem tecrübeliyiz hem de yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. O bakımdan Ereğli’de istikrarın bozulmaması için meclis üyesi arkadaşlarımızla adaylığımızı koyduk biliyorsunuz belediyeciğin bir okulu yok tecrübe ile olan doktorluğun okulu var mühendisliğin okulu var muhasebeciliğin okulu var ama belediye tamamen bir tercüme olayı. Ben bu topraklarda doğdum 1971 yılında mühendis oldum hatırlarsınız o zamanlar rahmetli Doktor Dündar Güçeri belediye başkanıydı. Beni Fen İşleri müdürü yaptı ve ilk maaşımı belediyeden aldım. Biliyorsunuz sizler sayesinde Ereğli halkı sayesinde  4  dönem üst üste belediye başkanı seçildim. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin Ereğli halkı Allah razı olsun beni destekledi. Sosyal belediyecilik yapmaya çalışıyoruz.  Cenaze hizmetlerimiz ücretsiz. Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. 750 Civarında hastamıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Bunlar önemli hizmetler. Yaşlılar Evi de bizim önemli hizmetlerimizden bir tanesi.

 

“YAŞLILAR EVİ BİZİM ÖRNEK YERİMİZ

BURAYI DA ELİNİZDEN ALIRLAR

Hüseyin Uysal’ın yanında bazı adamlar var onlar yönetecek belediyeyi. Belediyenin merdivenlerinden yukarı çıkamayız valla. Sağlam yerden duydum bu yaşlılar gençler evini kiraya verecekmiş restoran kafe olarak. Biz sizler için varız. Bu mekandan memnunsunuz heralde. Ankara’dan Yeni Mahalle belediye başkanı geldi burayı örnek almak için çizimlerini yaptı. Değerli hemşerilerim lafı uzatmayalım sağ olun hep beraber çayımızı içelim”

 

(Haber Merkezi)