Alaplı Belediyesi, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan YGS sınavına Zonguldak’ta girecek olan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sunacak.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, YGS sınavının önümüzdeki Pazar günü yapılacağına ve bu sınava Alaplı ilçesinden de çok sayıda öğrencinin gireceğine işaret ederek, “Alaplı Belediyesi olarak, ilçemizde ikamet edip de, Zonguldak’ta sınava girecek adaylardan maddi durumu iyi olmayanların gidiş-dönüş ulaşımlarını biz sağlayacağız.  Maddi durumu iyi olmayan adaylarımızı da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte belirledik. Pazar günü saat:07.00’de iki otobüs  Alaplı Belediyesi’nin önünden Zonguldak’a hareket edecek. Ulaşım hizmetinden yararlanacakları daha önce kendilerine bildirilen adaylarımızın otobüslerin hareketinden önce Belediye hizmet binamızın önünde hazır bulunmaları gerekiyor. Ben şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum.” Dedi.

“ALAPLI’DAKİ ÖĞRENCİLER EREĞLİ’DE SINAVA GİREBİLİRDİ”

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı’daki YGS adaylarının, sonradan sınav merkezi olarak açılan Ereğli ilçesinde bu yıl sınava girme imkanı bulamadıklarını belirterek, “Bilindiği gibi daha önce ÖSYM, YGS sınavının sadece il merkezlerinde yapılacağını duyurmuştu. Fakat, il merkezinin ihtiyacı karşılamadığı illerde, adayların sınav merkezi tercihlerini yapmasından sonra, bazı büyük ilçeler de sınav merkezi olarak belirlendi. Bunlardan biri de Ereğli ilçemizdi. Ereğli’deki YGS adaylarından sınav merkezi olarak Zonguldak’ı tercih edenlerin sınav merkezi Ereğli’ye alınırken, Zonguldak’a Ereğli’den daha uzak olan Alaplı’daki YGS adaylarının sınav merkezinde bir değişiklik yapılmadı. Biz buna itiraz ettik. Alaplı’nın Ereğli’ye yakın, Zonguldak’a uzak olduğunu, dolayısıyla Alaplı’daki adaylara, Ereğli’de sınava girme önceliği verilmesi gerektiğini söyledik. İtirazımız haklı bulundu; ancak bu yıl için düzeltme yapılamayacağı, önümüzdeki yıl bu sorunun çözüleceği söylendi.” Dedi.