Çaycuma Belediye Başkan Mithat Gülşen, Haziran ayı sonunda havaalanında uçuşların başlayacağını ve gurbetçilerin hayallerinin gerçek olacağını söyledi.

 

Havaalanı önündeki sorunların tamamlanmasının sevincini yaşadıklarını ifede eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Bizden istenen sorunları giderdik şimdi sıra pist başındaki kavak ağaçları, onları da kestikten sorunlar ortadan kalkıyor ve tarifeli severlerin Haziran ayı sonunda başlayacak olmasının sevincini yaşıyoruz” dedi.

Havaalanı ile ilgili bilgi veren Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Bostancılar dağı tepesinde uçakların inmesiyle ilgili % 8’lik dikey açı vardı. Biz den o açıyı % 4’ün altına düşürmemiz istenmişti. Biz açıyı 1. 2’e düşürdük. Haziran sonunda kesinlikle uçuşlar başlar. Havaalanı ilgili konuyu. Teknik cihazların kontrolü için test uçağımız geldi. Aldığımız bilgilerde test uçağının raporu pozitif. Tarifeli seferler başlatacak olan özel hava yolu şirketleri de kendilerine göre bir takım çalışmalar yapıyorlar. Yapılan bütün teknik veriler toplanıp Uluslararası normlara ilan edilecek. Bu aldığımız bilgilerde hiçbir sıkıntı görünmüyor. Havaalanında dağ tıraşlama işi tamamlandı. Test uçağının geldiğinde dağda bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Test uçağının bizden istediği Havaalanının başında bulunan Çaycuma tarafında özel kişilere ait tarlada ağaçların olduğu ve bu ağaçların kesilmesi gerektiği ifade edildi. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek uçaklara engel olan ağaçlar kesilmesine karar verildi. Uçakların görüş alanı içinde olan ağaçlar 15 gün içinde kesilecek” dedi.