Haber Merkezi: Zonguldak Valisi Erdal Ata, Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük ve beraberindekilerle düzenlediği basın toplantısında seferlerin devam edebilmesi için tanıtımın önemli olduğunu vurguladı.

BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Zonguldak Havaalanı VİP Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Zonguldak Valisi Erdal Ata olmak üze-re, Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, ZONHAV 2. Başkanı Recep Kahya, ZONHAV Yönetim Kurulu üyeleri Saadettin Kuloğlu ve Adem Çukur katıldı.

UÇAK FİYATLARI PAHALI

Vatandaşların uçakları tercih etmesinin tanıtımla olabileceğini vurgulayan Vali Erdal Ata, tüm kurum ve kuruluşların havaalanına destek olması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşların uçak fiyatlarından şikayetçi olduğunu hatırlatan Vali Ata, şöyle konuştu. “Sizler medya olarak yurt içi ve yurt dışı seferleri için elinizden gelen gayreti sarf ettiniz. 17 Mayıs’ta İstanbul-Trabzon ve Zonguldak seferleri başladı. Ancak o gün çok kötü bir olay meydana geldi. 30 madenci grizu altında kaldı. O tarihten bugüne kadar Borajet’in seferleri devam etti. Zonguldak’tan Trabzon’a her gün 5 otobüs gidiyor. Şu ana kadar uçaklarda ise doluluk oranı yaklaşık yüzde 5’tir. Uçaklar 66 kişiliktir. Tüm kurum ve kuruluşlar havayoluna destek olmalıdır. Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük’e tanıtım konusunda önerilerimiz oldu. Bu bölgede Bartın-Karabük ve Zonguldak dahil 1 milyona yakın vatandaşımız var. Fiyatların yüksek olmasından vatandaşlar şikayetçiydi. Oto-büsle kıyaslandığında makul fiyatlara çekecek olup vatandaşlara ekonomik hale getir-mek için çabada bulunacaklar. Şirket zarar ettiği halde seferler iptal edilebilir. Her geçen gün sayının daha da artacağına inanıyoruz.”

ZONGULDAK’A GÜVENİYORUZ

Zonguldak’ın kendileri için değerli bir konumda olduğunu vurgulayan Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük de kısa vadeli stratejiler belirlediklerini dile getirdi. Halkın desteğini belirlediklerini dile getiren Küçük, “Uçuşlara başladığımız zaman meydana gelen olaydan ötürü hüzünlüyüz. Zonguldak bizim için çok değerli bir konumdadır. İptal konusunu dilimin ucundan bile geçirmek istemiyorum. Biz Zonguldak’a güveniyoruz. Halkın desteğini bekliyoruz. Havaalanının seferlere yeni başlamasından kaynaklanan bazı sorunların giderilmesi için ortak olarak çalışmalarda bulunup kısa vadede stratejiler belirledik. Yarından itibaren bu stratejileri uygulamaya başlayacağız” dedi.

TANITIM KAMPANYASI

İstanbul ve Kocaeli gibi büyük sanayi şehirlerinin sana-yiye doyduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Erdal Ata, “Bu şehirler artık sanayi istemiyor. Bölgemiz bu yerlere hem yakın hem de 3. Teşvik Bölgesi’nde yer aldığı için büyük avantaj sağlıyor. Havaalanının 24 saat açık kalmasını temenni ediyoruz. Önümüzdeki bir aylık dö-nemde ciddi bir tanıtım kampanyası olacak. Zongul-dak-Bartın ve Karabük’ten servisler koymak lazım. Hiç uçmamış olanlar varsa onlar ücretsiz olarak götürü-lebilir. Çanakkale’ye sefer düşünülebilir. Antalya’ya sefer düzenlenebilir. Gazeteciler, İstanbul ve Trabzon’a götürülebilir” diye konuştu.

ACENTELERİMİZLE GÖRÜŞTÜK

Basın toplantısının ardından yönetim kurulu ile bir araya geleceğini ifade eden Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, “Bu tür çalışmalarımız olacak. Ama bunlar birlikte ortak hareket ederek sinerji oluşturularak yapılacak şeylerdir. Anadolu Turu buradan başlayabilir. Bu tamamen tur operatörü ve bizlerin bir araya gelerek oluşturacağı şeydir. Tanıtımdan ziyade bilgilendirme eksikliği var. İnsanların bilgileri yok. Bunun nasıl yapılacağı konusunda acentelerimizle görüştük” dedi.

UÇAK FİYATLARI

Zonguldak için yapılabilecek olan her şeyi yapacaklarını ifade eden Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, “Türkiye, uçuşlara başladığı zaman bunu öğrendi. Sabit fiyat uygulaması şu anda İran ve Rusya’da var. Gerekirse onu da uygularız. Satış stratejisinin oluşmasında sizler de bizlere yardımcı olun. Burada başka bir fiyat uygulaması nasıl doğrudur? Düşünmek lazım. Tabii ki bu yalnızca Borajet’in uygulaması değil. Sistem bunu gerektiriyor. Uçaklarla seferlere başladığınız zaman ilk önce şehri taşırsınız. Şehrin iş yapanlarını taşırsınız. Daha sonra başka aktiviteler başlar. Turizm başlar” dedi.
Bir gazetecinin, “Yaklaşık 130-150 lira arasında 20 yada 30 yolcu taşımak yerine fiyatları 50-60 lira arasında yapıp 40-50 yolcu taşısanız daha iyi olmaz mı?” sorusuna yanıt veren Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, “Zonguldak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.