Almanya'da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gelsenkirchen Şubesi'nin açılışını gerçekleştiren Şahin, Almanya'da sivil toplum kurumlarına üye olan Türklerin, hem Almanya hem Türkiye'nin demokrasisini geliştirmelerini arzuladıklarını söyledi.

 

Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin önceki Başkanı Erol Yukarıbaş’ın Başkanlığı görevini sürdürdüğü Gelsenkirchen Şubesinin açılışı yoğun katılım ile yapıldı.

 

Ak Parti MYKY Üyelerinin yanı sıra UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen açılışta konuşan Şube Başkanı Yukarıbaş, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

 

3 Yıldır faaliyette bulunan Şubenin yeni yerinin daha modern olduğunu belirten Yukarıbaş, “Gerçekten de çok mutluyuz, gittikçe büyüdüğümüzü görmemiz bizlerin doğru yolda olduğunun da göstergesidir” dedi.

 

Almanya'da yaşayan Türklerle, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst seviyeye çıkmasını, halklar arasında dostlukların daha da gelişmesini istediklerini dile getiren Şahin, Yunus Emre'nin ''Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim'' dizelerine atıfta bulunarak, ''Birbirimizi anlamaya ihtiyaç var, var olan ön yargılardan kaynaklanan düşmanlıkları bir tarafa bırakmaya ihtiyaç var'' diye konuştu.

 

Mehmet Ali Şahin, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında siyasi partilerin geldiğini hatırlatarak, ''Siyasi partiler olmazsa demokrasi olmaz. İnsanlar siyasi partiler yoluyla düşüncelerini yönetime yansıtırlar. O düşünceler bir süre iktidar olursa ülkeyi yönetirler, halk bu yönetimden memnun olursa tekrar getirir, memnun olmazsa onu alaşağı eder başkasını getirir. Demokrasinin güzelliği burada değil mi?'' diye sordu.

 

Türkiye'nin 7 Nisan'dan sonra tamamen seçim atmosferine gireceğini dile getiren Şahin, Almanya'da yaşayanların Almanya'da seçim bölgesi taleplerini dinlediğini ifade ederek, bu konunun AK Parti'de görüşülmediğini ancak kişisel düşüncesinin bu konuda olumlu olduğunu ifade ederek, "2019 seçimlerinde bunun yapılabileceğini" belirtti.

 

Şube Başkanı Yukarıbaş daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ile baş başa görüştü. Görüşmelerde Zonguldak’ın son siyasi durumları hakkında da fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

 

CANDAN’A TAM DESTEK VERMİŞTİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin düzenlediği etkinliğe katıldıktan sonra UETD Gelsenkirchen Şubesinin yeni yerinde ziyaret etmişti. Şube Başkanı Yukarıbaş, Candan’ın Zonguldak bölgesine önemli hizmetler sağladığını belirterek hizmetlerinden ötürü teşekkür etmiş, bölge için çok önemli bir şansın da iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

 

(Haber Merkezi)