Zonguldak Özel Ufuk Koleji Okul Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde "Türk Halk Müziği Konseri" verdi.
Önceki akşam Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konseri, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Ufuk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Sağar, Okul Müdürü Gökhan Altuntaş, okul ve dershane müdürleri, öğrenciler ve veliler izledi.
Ufuk Koleji Müzik Öğretmeni Yasemin Zilan'ın şefliğindeki koroda, Şevval Gülümsüm Arı, Emine Özçiçek, Ayşenur Kaya, Ecenur Tiryaki, Hilalnaz Gül, Meryem Altundal, Zeynep Kübra Erkazan, Asude Aydın, Efe Karaduman, Handenur Genç, Onurcan Dindar, Sadiye Kocabacak, Yağız Kalaycıoğlu, Berkay Furkan Demirbaş, Beytullah Malik Gül, Büşra Özçiçek, Cemre Anıl Erduranlı, Furkan Özaydın, Sena Sarı, Taha Günay, Hasna Kayhan, Yaren Ayçiçek ve Emine Dursun, orkestrada ise, Sercan Yıldırım (Gitar), Okan Kaya (Kemençe), Fatih Kalender (Bağlama), Hasan İncedemir (Ritim) ve Emrah Kocasoy (Keman) yer aldı. Konserde ayrıca, blok flütte Halil Umut Özdemir ile gitarda Murat Aydın kısa bir konser verdi.
Konserde, çeşitli yörelerden türküler hem koro, hem de solo halinde seslendirildi. Konser, izleyenlerce ayakta alkışladı. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, konser sonunda Müzik Öğretmeni Yasemin Zilan'a çiçek verdi.
Okul Müdürü Gökhan Altuntaş, konserin ardından yaptığı konuşmada, öğrencilerin hem derslerinde, hem de kültür-sanat-spor faaliyetlerinde aktif rol aldığını belirterek, "Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de, ülkemizin çeşitli yörelerinden seslendirilen türkülerle coştuklarını belirterek, "Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten bizlere türkü ziyafeti verdiler. Öğretmenlerimizi de kutluyorum. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz." dedi.
Öte yandan konser sırasında, koroda bulunan Yağız Kalaycıoğlu, birden yere düştü. Arkadaşlarının korku dolu bakışları arasında salonda bulunan bir doktor, küçük Yağız'a müdahale etti. Yağız'ın tansiyonun düşmesi nedeniyle baygınlık geçirdiği öğrenildi. Daha sonra konsere devam eden Yağız, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.