Deneyimli Gazeteci Uğur Dündar, geçtiğimiz yıl katılamadığı Sevgi Barış Dostluk Festivali'ne bu yıl katılacağını bildirdi.
28-29-30 Haziran tarihlerinde 20.si gerçekleştirilecek olan SBD Festivali için kendisine davet gönderilen Uğur Dündar, asistanı Türkan Aydınlı aracılığıyla bu davete yazılı olarak yanıt verdi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın gönderdiği davete teşekkür eden Dündar, kendisine gösterilen yakın ilgi ve sevgiye teşekkür ederek, 29 Haziran 2013 Cumartesi günü Karadeniz Ereğli'de olacağını bildirdi. Festivalin 2.gününde okurlarıyla ve hayranlarıyla imza gününde buluşacak olan Araştırmacı Gazeteci Uğur Dündar'a yine aynı gün ana sahnede Sevgi Barış Dostluk Ödülü takdim edilecek.
 
Uğur Dündar kimdir?
Uğur Dündar, 1 Ocak 1943'te İstanbul'da doğdu. Lise öğrenimini Vefa Lisesi'de tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu.Yasemin Baradan Dündar ile evlenen Dündar'ın 3 çocuğu var.
Kariyeri
Dündar, 1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Bir süre sonra Resmî Gazete yazarı oldu. Aynı yıl içinde İngiltere'de BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" Kursu'na katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı.
TRT'de 19 yılı aşkın süreyle çalıştı. 1986 yılında Hürriyet Gazetesi yazarı olan Uğur Dündar Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan kişidir.
1992 yılında Show TV'ye geçen Uğur Dündar, 1994 yılında Hürriyet'te çalıştı. 1995'te Show TV'ye veda edip Kanal D'ye geçti. 2000 yılında Show TV'ye geri dönse de yine Star TV'ye geçti. Star TV'de Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu, Star Gazetesi'nde yazarlık yaptı. 2001 yılında ise Kiss TV ve Sabah Gazetesi'nde, 2002 yılında da atv'de görev yaptı. Meslek yaşamına Star TV ve Kanal D'de devam eden gazeteci,  2004 yılında CNN Türk ile ortak yayın yapmıştır.
2008 yılında Uğur Dündar son olarak Star Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü ve ana haber bülteni sundu. 2010 yılında yeniden Hürriyet'e geçti.
Bugüne kadar sayısız programa imza atan Uğur Dündar haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini yaptı. Yıllardır ülkenin gündemini takip eden Arena programıyla sayısız ödülün sahibi oldu.
2011 yılında Star TV, Doğuş Grubu'na satıldıktan sonra Star TV'ye veda etti. Ardından TNT'ye transfer olacaktı ama transfer olamadı.
Ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.
2012 yılında kısa bir süre Milliyet'e geçti. Ardından da yakın arkadaşı Emin Çölaşan tarafından Sözcü'ye davet edildi. Dündar halen Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.