Kdz. Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Özel Halk Otobüslerinde kentkart sistemine 18 Mart 2013 tarihinde geçileceğini ancak kart müracaatlarındaki yoğunluktan ötürü 25 Mart'a kadar ücret farklılığı olmayacağını belirtti.
Kdz. Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
Belediye denetimli Özel Halk Otobüslerinde Elektronik Ücret Toplama Sistemine 18 Mart 2013 tarihinde geçilecektir. Ancak Kart müracaatlarındaki yoğunluk ve özellikle öğrenci kartlarındaki müracaatların gecikmesi ve yoğunluk kazanması nedeniyle şoför kartlı binişlerde 25 Mart 2013 tarihine kadar ücret farklılığı olmayacaktır.
25 Mart' a kadar şoför kartlı tam binişler 1,50 TL öğrenci binişler 1.00 TL olarak uygulanacaktır. Geçiş süreci tamamlandıktan sonra 25 Mart itibari ile tarifede belirtilen şoför kartlı biniş ücretleri ve 2 kullanımlık Elektronik kağıt bilet ücret uygulaması başlayacaktır.
Ayrıca saat 8:30 ' a kadar 2. Biniş ücretsiz olup, Ring seferleri yerine vatandaşlarımız okullar bölgesi ve hastanelere gitmek için ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacaklardır.