Zonguldak Basın İlan Kurumu öncülüğünde yapılan girişimle sarı basın kartı sahibi gazetecilere halk otobüsleri ücretsiz hale getirildi.
Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler, ülke genelinde özellikle ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanırken, Zonguldak'ta sarı basın kartının yeterince tanınmamasından dolayı, gazeteciler bu haklardan kısıtlı olarak yaralanıyordu. Bu konuda gazetecilerden gelen talepleri değerlendiren, Zonguldak Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Avam Taşımacılık şirketiyle ortaklaşa yeni bir çalışmaya imza attı.
Sarı Basın kartı sahibi gazeteciler, bugünden itibaren Avam taşımacılık Şirketine bağlı, halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Avam firmasının yeni hizmete sunduğu Elmas kart adı altında elektronik kartlı geçişe tabi tutulan toplu taşımacılık hizmetinde sarı basın kart sahipleri, uygulamadan muaf tutulacaklardır.Gazeteciler, kendilerine Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı basın kartlarını göstererek toplu taşıma hizmetlerinden yaralanabilecekler.
Konuyla ilgili açıklama yapan BİK Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Basın mensubu arkadaşlarımız zor şartlar altında çalışıyor. Özellikle gazetecinin, görevi gereği gün içerisinde birden fazla yere gitmesi gerekebiliyor. Gazeteci arkadaşlarımız bu konudaki mağduriyetlerini bize ilettiler. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, bu konuyu bize aktardı. Biz de Basın İlan Kurumu olarak, Avam Taşımacılık Şirketiyle görüşerek, ülke genelinde sarı basın kartı olan basın mensuplarına tanınan ücretsiz ulaşım imkanının, Zonguldak'ta da uygulanmasını istedik ve talebimiz olumlu karşılandı. Avam taşımacılık Şirketine, konuya gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. Basın mensubu arkadaşlarımız bu günden itibaren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı basın kartlarını göstererek, belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler şeklinde konuştu. Sarı Basın kartı sahibi gazeteciler, uygulamanın gecikmiş fakat yerinde bir uygulama olduğunu belirterek, BİK şube Müdürü Özgür Topaloğlu'na teşekkür etti.