*** Geçtiğimiz yıl yaptığı çalışmaları detayları ile kamuoyuna açıklayan Ereğli Belediyesi bünyesindeki Ulaştırma Hizmetleri 2010 yılında ise toplu taşıma sistemlerinin entegrasyonunu sağlayıp denetimini yapmak, kamyon garajında Yed-i Emin ve İcralık araçlar için yeni düzenleme, 37 kişilik otobüs alımı ve mevcut otobüs duraklarının modernizasyonu için gerekli ihale ve işlemleri gerçekleştirecek.

*** 2009 Yılında Bozhane limanına 201 gemi yanaşırken 260 bin ton yükleme-boşaltma çalışması yapıldı. Limanın güvenliği için yeni kamera sistemi kurulurken liman kantar programı da yenilereke daha hızlı sağlıklı çalışması sağlandı.

Bakım Onarım Atölyesi, Şoför ve Araç Hizmet Birimi, Kamyon Garajı, Liman Şefliği birimlerinin bağlı olduğu Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 2009 yılında yaptıkları 2010 yılında yapacakları açıklandı. Ereğli Belediyesinin geçtiğimiz günlerde Atatürk Kültür Merkezinde hesap verme toplantısında belediye bünyesinde yeralan müdürlüklüklerin çalışmaları anlatılmıştı. Gazeteniz Önder, 2009 yılında yapılanlar 2010 yılında yapılacakları kamuoyuna aktaracak. Ulaştırma Müdürlüğünün çalışmaları şu şekilde. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün görev ve sorumlulukları: Belediye sınırları içerisinde taşımacılık yapmakta olan ticari taksi, öğrenci servis minibüsleri, şehir içi minibüsleri ve özel halk otobüslerinin taşıt işletme ruhsatlarının verilmesi, devir işlemlerinin yapılması, ilçede şehir içi araç yoğunluğunun azaltılarak toplu taşımacılık hizmetinin özendirilmesi, trafik karmaşasının ortadan kaldırılmasını sağlamak, şehiriçi toplu taşıma ile ilgili halkın öneri ve şikayetlerini inceleyerek gerekli işlemleri, düzenlemeleri yapmak ve yaptırmak.
GÖREV VE
SORUMLULUKLAR
İlçe ve İlçe Trafik Komisyonuna önerilerde bulunmak, toplu taşıma araçları için durak yerlerini belirlemek, durak temini ve montajını yapmak, şehiriçinde trafik yönlendirme, bilgilendirme ve uyarı işaret tabelaları düzenlemeleri yapmak, müdürlüğe bağlı birimlerin çalışmaları ile ilgili koordineyi sağlamak.
YAPILAN İŞLER
2009 Yılına ait özel halk otobüsleri, ticari taksiler ve öğrenci servis araçlarına taşıt işletme ruhsatları verilmiştir. 11 Adet T plakalı ticari taksi, 8 adet S plakalı öğrenci servis aracı ve 2 adet özel halk otobüsünün devir işlemleri yapılmıştır. Kent içi toplu taşıma rehabilitasyon projesi hazırlanmıştır. İlçe Trafik Komisyonu kararına göre Erdemir, İbrahim Efe Caddelerinde ve Bağlık Kayalık Sokakta tek yön uygulaması başlamıştır. Sanayi girişinde bulunan Yed-i Emin ve Kamyon Garajı 8 Nisan 2009 tarihinden itibaren müdürlüğümüz bünyesinde çalıştırılmaya başlanmıştır.
BAKIM-ONARIM ATÖLYESİ
Korkuluk Yapım İşleri: Şehrin muhtelif yerlerinde 2009 yılı içerisinde 800 m korkuluk imalatı yapılmıştır. Verilen dilekçeleri öncelik ve önem sırasına göre iş programına dahil edilerek en kısa sürede cevap verilmeye çalışılmaktadır.
Durak İmalat ve Montajları
Şehrin muhtelif yerlerinde 2009 yılı içerisinde 22 adet otobüs durağı imalatı yapılmıştır ve 17 adet durak yerine montajı yapılmıştır. Durak imalatlarımız Polikarbon malzemeden imal edilmiş olup modern bir görünüm kazandırılmıştır.Ayrıca eski sac durakların bakım ve onarımlarına da devam edilmekte olup yeni duraklarla değişimleri yapılmaktadır.
Spor Alanları Bakım
ve Onarımları
Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde gençlerimizin spor aktivitelerine yönelmesi amacıyla yapılan spor sahalarında; daha sağlıklı bir ortam sunulabilmesi açısından yenileme ve bakım işleri yapılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda 2009 yılı içerisinde 4 ayrı spor sahası bakımı yapılmıştır. İlçemizin muhtelif yerlerinde bulunan çocuk parklarının ve sahil güzergahındaki Fitness Alanlarının periyodik zamanlarda bakım-onarımları ve çevre düzenlemeleri yapılmaktadır.
Trafik Tabela Montajı
İlçemizin trafiğinin rahat ve huzurlu seyredebilmesi açısından trafik işaret ve levhalarının yenilenmesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün belirlediği yerlere yeni levhaların montajlarının yapılması işlemleri atölyemiz tarafından yapılmaktadır. 2009 yılı içerisinde 320 adet trafik tabela montajı yapılmıştır.
Kaynak ve İmalat İşleri
Atölyemizce; Belediyemizin ihtiyaç duyduğu çeşitli imalatlar yapılmaktadır. Hız tümseği, Bank, masa, gölgelik, yağmurlama ızgarası, basket potası, baba onarım işleri, döşeme ve kaplama işleri muhtelif kesim ve kaynak işleri.
Araç Bakım ve Onarım
Atölyemizce; Belediyemizin bünyesindeki 42 araç ve 17 iş makinasının günlük, periyodik ve arıza bakım onarımları, muhtelif kaynak işlemleri, yağ filtre değişimleri, lastik onarım ve değişim işlemleri, döşeme işlemleri ve oto elektrik arıza bakımları yapılmaktadır.
Şoför ve Araç
Hizmetleri Birimi
3 adet Cenaze Taşıma ve 1 adet Cenaze Yıkama aracına hizmet verilmesi, Belediyeye bağlı birimlerin araç ihtiyaçlarının 24 saat karşılanması, Birimlerden gelen talepler doğrultusunda şoför ve araç hizmetini koordineli bir şekilde yürütmeyi sağlamak, Araçların Fenni Muayeneleri, Ruhsat Değişimlerini ve Trafik Sigortalarının takibini yapmak, Birimlerde görevli 17 adet kiralık aracın koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, Belediye Sporun ve ilçemizdeki okullar ve amatör spor kulüplerinin ulaşım hizmetlerinin karşılanması sağlamak.
Kamyon Garajı
8 Nisan tarihinde Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü tarafından işletmeye alınmıştır. Yed-İ Emin, İcralık araçlar, trafikten men edilen araçlar ile her türlü aracın park ihtiyacı karşılanmaktadır.
Liman Şefliği
Bozhane Limanı 120 metre uzunluğunda olup 5,5 mt derinliğinde, maksimum 4 bin tonluk gemilerin yanaşabildiği bir limandır. 2009 Yılı içerisinde Bozhane Limanına 201 adet gemi yanaşmış; 260 bin ton yükleme-boşaltma işlemi yapılmıştır. Liman güvenliği için kamera sistemi yenilenmiştir. Liman kantar programı yenilenerek daha hızlı ve sağlıklı çalışması sağlanmıştır.
2010 Yılı Hedefleri
Teknik Üniversite tarafından hazırlanan kent içi toplu taşıma sistemi projesinin rehabilitasyonu kapsamında toplu taşıma sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak ve denetimini yapmak. Kamyon garajında Yed-İ Emin ve İcralık araçlar için 120 m2 kapalı alan, giriş kapısı düzenlemeleri ve güvenlik kamera sisteminin kurulmasını gerçekleştirmek. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere enaz 37 kişilik bir otobüs alımının yapılması.
Otobüs duraklarının modernizasyonu için gerekli ihale ve işlemleri gerçekleştirmek.