Kdz.Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi engelliler için tasarlanmış otobüslerden 11 tane daha bünyesine kattı. Otobüsler için tören düzenlendi, kurban kesildi.

 

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi engelli vatandaşların otobüslerde yolculuk yapabilmelerini sağlamak için engelliler için tasarlanmış otobüslerden 11 adet bünyesine kattı. Toplam 20 adet engelli otobüsünü bünyesinde bulunduran Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi bu gün engelli otobüsleri için tören düzenledi. Törende konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimine ve kooperatif üyelerine teşekkür ederek sözlerine söyle devam etti: "Yapılan bu rampa ile Engelliler Derneği olarak biz bilgede tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli bırakmadık. Başkan ve Özel Çilek Halk Otobüslerini de o engellilerin şehir içinde rahat ulaşımda ve rahat hareket edebilmeleri için halk otobüsleri yeniden dizayn edilmiştir. Bu güne kadar 9 adet bulunan engelliler için dizayn edilmiş otobüs sayı bugün itibarı ile 11 adet daha eklenerek 20’ye ulaşmıştır." dedi.

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ise engelli vatandaşları düşünerek otobüslerini yenilediklerini dile getirerek, vatandaşın daha rahat yolculuk yapmalarını amaçladıklarını ifade etti. Akyüz, "Bugün 20’ye ulaşan bu otobüslerimizin sayısını önümüzdeki hafta itibarı ile 6-7 adet daha artırmayı planlıyoruz. Ereğli’de ki 32 hatta bu araçlarımız hizmet verecektir." dedi.

Son olarak Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk Ereğli Belediye Başkanı’na çağrıda bulunarak, "Ereğli’ye yakışan bir şekilde tüm kaldırımların bu sisteme uygun hale getirilmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesildi, anı fotoğrafı çektirildi.