CHP'nin 86. kuruluş yıldönümü Ereğli'de de çeşitli etkinlikler ile kut lanıyor. Atatürk Anıtı önüne CHP Ereğli İlçe Yönetimi, Ereğli Belediye Başkan Vekili Aydın Karadağ, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, Ormanlı'nın CHP'li Başkanı Yaşar Sever ve partililerin katılımı ile çelenk konularak saygı duruşu nda bulunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, "Emperyalizme karşı gerçek halk direnişi olan kurtuluş savaşı sonrası, tam bundan 86 yıl önce bütün dünya dev letlerinin kabul ettiği Türkiye Cum huriyeti'nin mimarı,  büyük Önder, büyük devlet adamı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından 09 Eylül 1923 tarihin de halk fıkrası adı ile kurulan partimiz Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk örgütünün devamı olmuştur. Partimizin adı 10 Kasım 1924 tarihinde Cumhuriyet Halk Fıkrası, 1924 yılında yapılan 4.ncü kurultayda "Cumhuriyet Halk Partisi" olarak değiştirilerek siyasal yaşamında almıştır. Kurtuluş savaşını yapan, o günün koşullarında millet meclisini toplayan, çağdaş ve laik cumhuriyeti kuran, çağdaş, devrimleri gerçekleştiren, demokrasiyi yerleştiren sosyal demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi 86 yıllık siyasi yaşamında topluma ve devlete her alanda damgasını vuran parti olmuştur.
ÖDÜNSÜZ SAVUNUCUSU
CHP, her zaman emeğin yanında yer alarak, gerek devletçilik anlayışı ile, gerek devlet ve özel sektör işbirliği ile üretime dayalı  ekonomi hamlelerini yaparak neleri başarabileceğini tarih süreci içerisinde göstermiştir. Kurduğu laik ve çağdaş cumhuriyetin her zaman koruyucu ve ödünsüz savunucusu olmuştur. Her ne kadar 86 yıllık kısa ömrü içerisinde, ihtilaller ve muhtıralarla siyasal yaşamında kesintiler olmuşsa da Türk ulusu devletini kuran partimize her zaman güven ve sadakat göstermiş ve bugünlere  taşımıştır. Laik ve demokratik cumhuriyetimiz, ulusal ve üniter devlet yapımız, AKP iktidar döneminde yaşadığı iç ve dış tehlikeleri hiç bir döneminde yaşamamıştır. Karşı devrimciler ve kökten dinciler Türkiye Cumhuriyetinden intikam almak ve emellerini gerçekleştirmek üzere iç ve dış düşmanlarımızla işbirliği içine girmişlerdir. İç ve dış siyasetimizde Amerika ve Avrupa Birliği, ekonomi politikalarımızda da, dünya bankası ve IMF hiç bir zaman bu kadar etkin ve olumsuz rol almamışlardır. Akp iktidarı sürdükçe, Türkiye tam bağımsızlığını kaybetmek üzeredir. Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinin işbirliği ile yıllar önce planlanarak hayat geçirmeye çalıştıkları büyük orta doğu projesi ve onun Türkiye eş başkanı AKP'nin genel başkanı sayesinde; üniter devlet yapısını bozmaya yönelik çalışmalar ve saldırılar artmıştır. Bir yandan güneydoğuda devam eden terör ve terör örgütü ile işbirliği içinde olan ve etnik kimlik üzerinden politika yapan bir siyasi parti, diğer yandan laik ve çağdaş cumhuriyete karşı örgütlenen cemaatler, planları doğrultusunda ne yazık ki büyük yol almışlardır.
AKP'YE ELEŞTİRİ
Yine 7 yıllık AKP iktidarı ile başlayan süreçte, köylümüz, esnafımız, emeklimiz çalışanlarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz yoksullaştırılarak AKP zihniyetine muhtaç duruma getirilmiş. Sadaka toplumu yaratılmıştır. Maalesef toplum biz ve siz ayrımı ile karşı karşıya kalmış. Onlardan olmayanlara yaşama şansı kalmamıştır. AKP iktidarına karşı sesini çıkaran basın, aydınlar ve toplumun diğer kesimleri uydurma bir Ergenekon davası ile korkutularak sindirilmiştir. Ülkemizde yargı bağımsızlığı kalmamıştır. Alt yargıyı ellerine geçirmiş, bugünlerde de anayasayı hiçe sayarak üst yargıyı teslim alma çabası içerisindeler. Tüm bu olumsuzlukları yaşadığımız bugünlerde laik ve demokratik cumhuriyeti kurmuş 86 yıllık şanlı ve onurlu tarihi olan partimizin kuruluş yıldönümünü kutlamak daha anlam kazanmaktadır. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği şu günlerde, Cumhuriyet Halk Partililerin, kişisel çıkar ve hırslarımızı bir kenara bırakıp, daha çok kenetlenerek birlik ve beraberlik içinde bu süreçten kurtulmalıyız. Büyük önderim, aziz atam, ilk genel başkanım. Emanet ettiğin ve Cumhuriyetten sonra ikinci büyük eserin olan Cumhuriyet Halk Partisinin 86'ncı kuruluş yıl dönümü kutladığımız bugün; çağdaş ve laik cumhuriyetimizi, ulusumuzun barışını ve kalkınmasını güvende tutmak, güçlendirip geliştirmek bizim görevimizdir. CHP olarak bugüne kadar ülkemizin çıkarlarını oy kaygısı taşımadan, kararlılıkla ve dirençle savunduk. Bundan sonra da kurtuluş mücadelemizdeki aynı heyecan ve kararlılıkla, durmadan ve yılmadan savunmaya devam edeceğiz. İçinden geçtiğimiz bu süreçte, çağdaş Türkiye'nin temel değerleri olan laik cumhuriyetin ve demokrasi anlayışının tek güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
En büyük eserin olan cumhuriyeti savunmak, daima gurur duyduğun cumhuriyet halk partisinin temel görevi olmuştur.
Biz cumhuriyet halk partililer, ulusumuz söz konusu olduğunda hiç bir zaman gaflet, dalalet ve ihanet içinde olmadık olmayacağız" dedi.