CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, koalisyon sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turpcu, “Ülkemiz, ekonomik açıdan, dış politika açısından, sosyal açıdan, kısa vadeli bir seçim hesabıyla geçiştirilemeyecek ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Terör olağanüstü bir gündem maddesi haline gelmiş ve mülteciler sorunu her geçen gün tırmanmaktadır. Türkiye bu sorunları aşmak ve bu ateş çemberinden çıkmak zorundadır. Bütün bu sorunların kalıcı hale gelmemesi için gerekli çabayı göstermek hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Halkın siyasetten sorun üretmesini değil, çözüm üretmesini istediğini belirten Şerafettin Turpcu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

‘ATEŞ ÇEMBERİ’

“7 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde milletimiz hiçbir partiye tek başına iktidar kurabilecek bir çoğunluk vermemiş, ancak bütün partilere, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu yüklemiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin menfaatlerini ve halkımızın beklentilerini öncelik bilerek, Türkiye’nin büyük sorunlarının çözümü amacıyla, en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini ortaya koymuş, büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket etmiştir.

Çünkü ülkemiz, ekonomik açıdan, dış politika açısından, sosyal açıdan, kısa vadeli bir seçim hesabıyla geçiştirilemeyecek ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Terör olağanüstü bir gündem maddesi haline gelmiş ve mülteciler sorunu her geçen gün tırmanmaktadır. Türkiye bu sorunları aşmak ve bu ateş çemberinden çıkmak zorundadır. Bütün bu sorunların kalıcı hale gelmemesi için gerekli çabayı göstermek hepimizin sorumluluğudur.”

 

‘CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR’

Zonguldak genelinde ciddi sorunların olduğunu vurgulayan Turpcu, “Zonguldak ilimiz özelinde ise başta istihdam ve göç olmak üzere, ekonomik olarak ciddi sorunlarımız bulunmaktadır. TTK’nin tarihi boyunca çalışan sayısı ilk kez 9 binin altına inmiştir. Genelde Türkiye’yi, özelde Zonguldak’ı doğrudan ilgilendiren madencilik sektörünün acil çözüm bekleyen sorunları vardır. Zonguldak halkı termik santrallerle hapsedilmiş bir alanda yaşamaya mahkum edilmek isteniyor. 

Halkımız siyasetten sorun üretmesini değil, çözüm üretmesini ve dertlerine derman olmasını istemektedir. Bu nedenle, halkımız siyasi partilerden bir sonraki seçimleri değil, Türkiye'nin geleceğini düşünerek hareket etmesini beklemektedir” dedi.

Ülkedeki belirsizlikten dolayı herkesin zarar gördüğünü belirten Turpcu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemiz 8 Haziran’dan bu güne kadar oyalanmıştır. Ülkemiz ve milletimiz bu belirsizlik sürecinde doğrudan zarar görmektedir.

Sayın Davutoğlu "CHP uzun dönem koalisyon ve reformlar istedi, biz ise kısa dönem istedik" diyerek gerçek niyetlerini ortaya koymuştur. Amaçları ülke sorunlarına çözüm üretmek değil, ne pahasına olursa olsun kendi iktidarlarını sürdürmektir. Halkla inatlaşma ve halkı tehdit etme yolunu seçmişlerdir.

Ağzından milli irade lafını düşürmeyen ama milletin verdiği karar işine gelmediği zaman saygı duymayan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Söylemlerinde samimi olmadıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi 92 yıllık tecrübesiyle, demokrasiye olan inanç ve bağlılığıyla, genel seçimlerde dile getirdiği, ülke geneline ve Zonguldak’a ilişkin tüm söylemlerinin arkasındadır. Halkımıza anlattıklarımızı hayata geçirmek için ve özgür, demokratik, insan haklarına saygılı, adaleti temele alan bir ülke için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Bundan sonraki takdirin, tümüyle yüce milletimize ait olduğunu belirtiyor, saygılar sunuyorum.”