Koç Holding’in ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası kapsamında Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi’ne ait mobil kan bağış aracında kan kampanyası düzenlendi.
Koç Holding’in ‘Ülkem İçin’ projesinde 2010 uygulaması olarak 31 Mayıs 2010 tarihinde başlattığı ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da sürdürüldü. Koç Holding’in ‘Ülkem İçin’ Elçisi Ayşen Orhan, kampanyanın kan bağışının önemi ile ilgili farkındalığı arttırmayı amaçladığını ifade etti. Orhan, “Sene boyunca tüm Koç Topluluğu şirketlerinin genel müdürlükleri ve tesislerindeki çalışanları ile bayileri öncülüğünde 81 ilde düzenlenecek olan kampanyaların Zonguldak ayağı hükümet binası önünde gerçekleştirildi. Türkiye’de yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğu söylenmiştir. Bu kapsamda kampanyamızı düzenliyoruz” diye konuştu.
Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise “Burada olduğu gibi Türkiye’nin bütün her yerinde Kızılay Şubeleri kampanya başlatmış durumdadır. Tabi bu kampanya Türkiye’de önemli olduğu kadar Zonguldak için de çok önemlidir. Her gün çeşitli yerlerden kan anonsu duymaktayız. Topladığımız kanlar Zonguldak’a dahi yetmiyor. Biz Koç Holding yönetimine teşekkür ediyoruz. Zonguldak Şubesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Mobil Kan Bağış aracına gelen Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de “Kan bağışı sebebiyle birçok sıkıntılar yaşadık. Ailemize de kan gerekli oldu. Kamuoyundan, belediye personelinden, askerden, Kızılay’dan kan temin etmeye çalıştık. Hasta yakınlarının telaşını hissettirmemek anlamında kan bulunması çok önemlidir. Bu nedenle Kızılay Merkezimiz ve Türk Kızılayı önemli bir görev yapıyor. Hayat kurtarıyor. Kızılay’ın yaptığı bu işe Koç Holding’in destek vermesi de çok önemlidir. Böyle bir destek kan bağışı kampanyalarını hızlandırır. Kan bekleyen insanların bir an evvel sağlığına kavuşması açısından da çok önemlidir” şeklinde konuştu.