Seçmenin tercihine saygılı olduklarını ifade eden AK Parti’den yeni dönemde milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu da, seçim döneminde muhalefet partileri tarafından emekliler başta olmak üzere vaad edilen söylemlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

 

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, " Ülkemizin her zamankinden daha fazla birbirini sevmeye bu ülkenin zenginleşmeye, çocuklarımızın iş bulmasına, yüce devletimizin vergi almaya, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun prim toplamaya ve baca tüttürmeye ihtiyacı var. Onun için bütün tenkitleri eleştirileri bir kenara bırakacağız hiç vakit kaybetmeden ülkenin huzur ve mutluluğu için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır” dedi.

Ergün, Emekliler Derneği Ereğli Şubesinin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen 20. Olağan genel kurulunda yaptığı konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinin ardından insanların birbirinin yüzüne bakabileceği mesafeyi koruması ve birbirini kucaklaması gerektiğini ifade etti.

 

“BAŞKA BİR VATAN YOK”

Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Ergün şunları söyledi: “Ülkemizin her zamankinden daha fazla birbirini sevmeye bu ülkenin zenginleşmeye, çocuklarımızın iş bulmasına, yüce devletimizin vergi almaya, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun prim toplamaya ve baca tüttürmeye ihtiyacı var. Onun için bütün tenkitleri eleştirileri bir kenara bırakacağız hiç vakit kaybetmeden ülkenin huzur ve mutluluğu için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bizim misakı milli sınırları içerisinde çizilmiş başka bir vatanımız yoktur. Vatan, millet, milli ve manevi değerlerin sevdalısı insanlarız. Bizim kırmızı çizgilerimiz var onlardan asla ödün vermeyiz. Ülkemizin huzuru yakalamasını ve biran evvel insan hayatını olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde toparlamasını temenni ediyoruz”

 

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YAŞAMALI”

Hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını hatırlatan Genel Başkan Ergün sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çekerek, “Dünya yaşadıkça sivil toplum kuruluşları yaşamalı, hiçbir partinin de arka bahçesi olmamalı. Herkesin gönlünde bir siyasi parti yatar, günü ve saati geldiğinde gider oyunuzu verirsiniz. Siyaset yapacak insanlar bu tür koltuklarda oturmamalı, gitmeli hangi siyasi partiye inanıyorsa gidip orada görev yapmalı.

 

“ÇOK İKTİDARLAR GÖRDÜK”

Bizim yaptığımız iş 45 yıllık bir kuruluşun temsilcisiyiz, çok iktidarlar, başbakanlar, bakanlar gördük, sayısız insan ile çalıştık. Bu koltuklarda oturanlar iktidarı muhalefeti ortak akılla çalışmak zorundalar. Bir partinin yandaşı olduğunuzda karşınızdaki 100 parti size düşman olur. Sizi kafadan dışlar onun için bütün arkadaşlarıma teşkilatlarıma Türkiye’de bizden daha büyük bir kuruluş, aldığı küçük bir aidatlarla güzel işler yapan başka bir kuruluş yoktur, dünyada da benzeri yoktur” ifadelerine yer verdi.

 

“KUTSAL BİR GÖREVDİR”

Türkiye’nin her noktasına ulaştıklarını, emeklilerin hakkını aramaya devam edeceklerini belirten Ergün sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Emeklinin hakkını aramak ibadet etmek kadar kutsaldır. Onun için ben ve arkadaşlarım bu kutsal görevi millet bize güven duyduğu müddetçe yapmaya devam edeceğiz. Biz bütün denetimlerden yüzümüzün akı ile çıktık”

 

“HERKESİN VİCDANINA SESLENİYORUM”

Atatürk ile ilgili olumsuz düşünenlere de tarihi okumaya davet eden Genel Başkanı Ergün, “Çanakkale’yi ziyaret etsinler bütün Türkiye orada kucak kucağa yattığını görürler yine Dumlupınar Şehitliğini, Afyon Kocatepe şehitliğini gezsinler, Ankara’ya ayağı uğrayan herkesin Gar’da Atatürk’ün savaşı ilan ettiği o vagonda çektiği çileyi incelesinler yetmez ayrıca ülkenin nasıl kurtulduğunu anlamak için sadece erkekler kendisine paye çıkarmasınlar bu ülkede iffetine namusuna düşkün hanımlar vardır. Nene Hatun, Kara Fatmalar, Kastamonulu Halime Çavuş, mermilerin intikali sırasında donarak yaşamını kaybeden Şerife Bacı’yı bilmeyenlerin bu ülkede Atatürk ve Kurtuluş savaşının nasıl kazanıldığını yorumlama şansı yoktur. Herkesin vicdanına sesleniyoruz, Atatürk Türk Milletine nasip olmuş dünyada 100 yılda bir çıkan liderlerden biridir. Bu kuruluşta Türkiye’nin her yerinde bu cümleleri söyleyen bir kuruluştur” dedi.

Genel Kurulda konuşma yapan 25. Dönem AK Parti’den 2. Sıra milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu da, seçim sonuçlarına saygılı olduklarını, seçmenin tek başına bir iktidarı ön görmediğini belirterek şunları söyledi:

 

“ZONGULDAK’IN MİLLETVEKİLİYİZ”

Biz şimdi Zonguldak Milletvekiliyiz. Bizim için Kdz. Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Merkez, Kozlu, Kilimli’nin vekiliyiz. Türkiye’deki tüm emekli kardeşlerimizin sorunları bizim sorunlarımızdır bu saatten sonra. Bunu açık ve net olarak sizlere tekrar etmek istiyorum. 7 Haziran seçimlerimizi hayırlısıyla geçirdik. Çok önemli bir olay olmadı bölgemizde. Kuşu bir suret içerisinde bir seçim yaptık. Halkımızın tercihi sandıklara yansıdı. Biz parti olarak bize dışarıdan veya içeriden bir bahis geldiğinde biz hep sandık derdik. Demokrasilerde hesap verme yolu sandıktır. Derneklerde de böyledir. Seçim olan her konuda hesaplaşma yeri sandıktır.

 

“SANDIĞA SAYGILIYIZ”

Onun için sandığın sonuçlarına son derece saygılıyız. Seçmenin tercihine saygılıyız. Seçmenin iradesi tek başına bir iktidarı öngörmemiştir. Bizim önümüze değişik seçenekler koymuştur. Koalisyon seçenekleri var, azınlık hükümeti seçenekleri var veya bunların hiçbiri olmazsa erken seçim de her zaman ihtimaldir. Ama şartlar ne olursa olsun ben Zonguldak’ın seçilmiş milletvekili olarak gerek emeklilerimizin bizim partimizin açısından sorunları çözmede ne yapabiliriz noktasında gayret göstereceğiz.

 

“VAATLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ayrıca şuanda mecliste Ak Parti’nin dışında üç tane daha parti var bu partilerin de seçim döneminde, seçim beyannamelerinde emeklilerimiz için ne vaat etmişler, ne öngörmüşlerse onları gerçekleştirmeleri noktasında gerçekleştirilmesi için çalışacağız arkadaşlar. Onların takipçisi olacağız. Çünkü bizim ülkemiz yapılanla değil vaat edilenlere destek veriyor. Birazı öyle tamamı değil de. Tabiki biz bu süreci dikkatli bir şekilde takip edeceğiz. Biz elimizdeki nimetin maalesef kaybettikten sonra değerini anlayan bir milletiz maalesef. Alışmışız istikrara bak 2-3 gündür memlekette dolar aldı başını gidiyor, borsa düştü bilmem ne yaptı vay biz ne yaptık demeye başladık. Demek ki bizim önce bir kaybetmemiz sonra bulmamız gerekiyormuş”

 

“O MİLLET AYAKTA DURAMAZ, ÇÖKER”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da basın mensuplarına gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ettiği konuşmasında emeklilere pozitif bir ayrıcalık gösterdiklerini ifade etti. “Yaşlısına saygısı olmayan hiçbir millet ayakta duramaz çöker” diyen Uysal konuşmasında şunları söyledi:  “Emeklilere ve yaşlılara saygı duymayan onların yaşam şartları hakkında düşünmeyen, onların mutluluğu için çalışmayan, onların onur ve haysiyetleri için uğraşmayan milletler ayakta kalamazlar. Bundan dolayı bizler de inşallah önümüzdeki günlerde sizlerle daha sık bir arada olacağız. Ben de bunu bir başlangıç kabul ediyorum.

 

SAYGI VE SEVGİ FAKTÖRÜ

Aslında benim kafamdan geçen birkaç tane proje vardı. Öncelikle şunu toplumla paylaşmamız lazım. Eğer bizler dikkat ederseniz çocuklarımıza değer veriyoruz, çocuklarımız yarınlarımız diyoruz. Evet bu konuda hem fikiriz. Orayı tartışmıyoruz. Ancak aynı değeri bir ülke olarak bir ilçe olarak hatta bir insan olarak ne zaman ki eş değerde saygı ve sevgiyi yaşlılarımıza da gösterirsek işte o zaman ileri bir ülkeyiz, ileri bir milletizdir. Yani çocuk sevgimizle genç nesillerimizle yaptığımız sevgiyi onlara açtığımız kucağı aynısını yaşlılara emeklilerimize iş hayatı bitenlere açmamız lazım. Bunu özellikle ben çok önemsiyorum. Ve bugün değerli basınımızı sona bıraktım onlara çok teşekkür ediyorum. Hep şunu hayal etmişimdir emekli arkadaşlarımızın tecrübeleri var.

 

“EMEKLİLERE ARAÇ VEREYİM GELSİNLER TECRÜBELERİNİ ANLATSINLAR”

Aslında şöyle yapabiliriz nereden emekli olduysak belediyeye gelsinler ben onlara araç vereyim onlara yemeğini vereyim onların çalıştığı yerlerde tecrübelerini anlatsınlar. Hepimiz hatalar yapabiliriz ama belli bir yaşa geldiğimiz zaman o gençlik hatalarını yapmayız. Zaten emekli demek yaşlı demek hayır tecrübe demektir. Bu tecrübeleri gençlerle buluşturmamız lazım. İki tane fayda sağlar. Birincisi sizler katkı verdiğiniz için gelecek nesillere katkı sağladığınız için mutlu olursunuz. Sizler de kendinizi evet ben hakikaten artık işe yarıyorum ben atıyorum Belediye Fen İşlerinde çalışmıştım orada benim hatalarım bunlardı ama bak Ereğli Belediyesi Fen İşlerine öyle bir nesil gelecek ki bunlar pırıl pırıl çocuklar olacak. Hangi iş alanında çalıştıysanız o iş alanında tecrübelerinizi gençlere aktarmanız lazım. Sadece ev hayatında torunlarımıza aktarmamamız lazım. Daha da uzun konuşuruz ama zamanımız dar”

 

Genel Kurula Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra davetliler katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)