Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Yönetimi, yerel basınla tanışma amacıyla kahvaltı düzenledi. 6 Haziran 2009 günü yapılan MHP Merkez İlçe kongresinde göreve seçilen İlçe Başkanı Orhan Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin tanıtıldığı kahvaltı, dün sabah Camlı Köşk'te verildi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, şöyle konuştu:

"ZONGULDAK DÜNÜNÜ ARIYOR"
"Bizleri bu göreve layık gören Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarına ve ülkücü iradeye teşekkür ediyoruz. Bu şerefli görevi en iyi şekilde yapmak için tüm gayretimizle bıkmadan usanmadan çalışacağız. MHP Merkez İlçe Teşkilatı olarak, öncelikli hedefimiz, Zonguldak'ımız da Milliyetçi Hareket Partisi'ni daha ileriye götürmek ve bu vesile ile şehrimize hizmet etmektir. Bu amaçla ilk işimiz merkeze bağlı 9 beldenin başkan ve yönetici atamalarını yaparak, yeniden yapılandırmak ve bu sayede belde teşkilatlarımızı daha güçlü ve aktif hale getirmek olacaktır. Zonguldak'ta 19 mahalle, 486 sokak, 50 köy bulunuyor. Bu mahalle, köy ve sokaklarda Ar-Ge çalışması yapılıp temsilciler ve görevliler tayin edilecek. Siyasi tarihimizde çok uzun yıllardır Türkiye'de ve Zonguldak'ta hiçbir parti bu kadar güçlü bir destekle iktidara gelmemesine rağmen, 2002 yılından bu yana özellikle ilimizde yapılan elle tutulur tek bir çalışma olmadığı gibi, Zonguldak'ımız dününü arar hale geldi. AKP iktidarı, İl yönetimi ve milletvekilleri, her seçim döneminde vaatlerde bulundu. Fakat bu iktidarın ilimizde dikili bir ağacı dahi yok."

"FİLYOS PROJESİ'NE
ÖDENEK YETERSİZ"
"AKP yöneticileri, senelerdir Filyos Vadisi Projesi'yle insanlarımızı kandırdı. Şu an gelinen noktada ise, bu projenin tamamlanacağından dahi endişe ediyoruz. Çünkü bu büyük projeye ayrılan ödenek, projenin büyüklüğü karşısında çok komik kalıyor. Bu da gösteriyor ki, her işi eline, yüzüne bulaştıran bu beceriksiz iktidar, ilimizi tüm değerleriyle birlikte gözden çıkardı. Zonguldak, üniversitesiyle, açılan birçok bölümleriyle öğrenci şehri haline dönmesine rağmen, bir çoğu başka şehirlerden gelen ve ilimizin tanıtımında, gelişmesinde önemli rol oynayan öğrencilerimizin sorunlarıyla ilgili olarak hiçbir adım atılmıyor. Öğrencilerin kalacak yer sorunlarıyla ilgili olarak yeni yurtlar, sosyal ihtiyaçları için spor ve eğlence tesisleri yapılması gerekirken bu iktidarın bu işler aklına dahi gelmiyor. İlimizin en güzide değerlerinden ERDEMİR, yok pahasına satıldı, diğer bir güzide değerimiz TTK bitme noktasına getirildi. AKP iktidara gelmeden önce TTK'nın işçi sayısı 14 binlerde üretimi 2 bin 300 tonlarda iken bugün işçi sayısı 12 binin altına indi, üretimi ise yıllık 1800 tonlara kadar geriledi."

"KRİZ HALKIMIZIN
GÖĞSÜNE SAPLANDI"
"Sayın Başbakan her konuşmasında , 'Kriz bizi teğet geçecek' demesine rağmen kriz halkımızın göğsüne mızrak gibi saplandı. Esnafımızın hali ortada... Neredeyse siftah dahi yapamaz hale geldiler. İstihdam sağlayan şirketlerimiz, işçi çıkarmak zorunda kaldılar. Özetle her geçen gün Türkiye'miz ve Zonguldak'ımız ekonomik, sosyal ve siyasal anlamca daha kötüye gidiyor. Bizler, 'Türkiye Cumhuriyeti' adı ile temsil edilen bu siyasi, beşeri, fiziki, kültürel ve ekonomik coğrafyayı bir bütün olarak korumaya yemin etmiş bir siyasi anlayışın temsilcileriyiz. Hatırlayalım, ne demişti Mustafa Kemal Atatürk; 'Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin, mesuliyetine ortak sayılır.' Bizler bu hükümetin yanlış icraatlarına tahammül etmedik, etmeyeceğiz de. Zaten bu iktidarın yaptıkları halkımız nezdinde de tahammül sınırlarını aştı. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Teşkilatı olarak, ilimizi daha ileriye götürmek ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni Zonguldak'ta ve tüm Türkiye'de iktidar yapmak için tüm gayretimizle çalışacağız. Bu çalışmalarımızın ana hedefi hiçbir ayrım yapmadan halkımızın insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarım sürdürmeleri olacaktır. Bizler; 'bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün' halinde 'Büyük Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

GÖREV DAĞILIMI
Merkez İlçe Başkanlığı'nın görev dağılımı şöyle açıklandı:
Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, Yan Kuruluşlar ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Kocabacak, Basın ve Propaganda İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av.Veysel Sivri, AR-GE ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Babayiğit, Sekreter Bayram Arslan, Sekreter Yardımcısı İsmail Yılmaz, Muhasip Uğur Yalçın, Muhasip Yardımcısı Osman Öz, Yönetim Kurulu üyeleri; Enser Taşdelen, Yaşar Kaya-başı, Dursun Almalı, Murat Altunkaya, Satılmış Öztürk, Aydın Mısırlı, Metin Özbay, Selahattin Öztürk, Barış Hırabaş, İbrahim Kandemir, Sadettin Yıldız.