Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Alaplı?da protokol ve öğrencilerle buluştu. Alaplı Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 86. yıldönümü nedeniyle düzenlenen konferansa katılan Adatepe Atatürk?ü anlattı. Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Konferansa Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Levent İşcan, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

?Çocukluk Yıllarım ve Atatürk Konulu? Konferansla öğrencilerle bir araya gelen Adatepe Atatürk'ün kendisini nasıl manevi evlat edindiğini anlatarak başladığı konuşmasında, "Annemle babamın evlenmesine, Atatürk sebep olmuş. Ben daha doğmadan, anneme, babama, 'İster kız, ister erkek olsun, adını Ülkü koyun. 9 aylıkken Ata'nın kucağına atlamışım. Çok hoşuna gitmiş. 6 yaşıma kadar, yani Atatürk ölünceye kadar, onunla birlikte yaşadım" dedi.

ÖLÜME KİNİN SEBEP OLDU
Atatük'ün, bir türlü geçmediğini söylediği sıtma ve bu hastalığın tedavisinde kullanılan 'kinin' adlı ilacın karaciğeri tahrip etmesi yüzünden öldüğünü öne süren Ülkü Adatepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk hastayken, saat 03.30'da Dolmabahçe Sarayı'nın önüne çıkardı. Evlerin balkonları, çatılar, ağaçlar, insanlarla doluydu. Herkes, 'Allah bizim ömrümüzden alsın, sana versin' diyordu Ata'ya. Bugün bir vatana, vatan topraklarına, Cumhuriyete sahip isek, yaşıyorsak, yiyip içiyorsak, dünya üzerinde bir devletsek, hep onun eseridir. Atatürk içki içerek kendine zarar verdi. Milletine hiçbir zaman zarar vermedi.?

Öğrenciler Atatürk ile ilgili merak ettiği konularda çeşitli sorular sordu.