Kdz.Ereğli Ülkü Ocaklarının düzenlediği yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı şahlanış gecesine genel merkez düzeyinde katılım olmadı, spor salonunun ses sisteminin kötü oluşu konuşmaların anlaşılamamasına neden oldu, olumsuzluklara rağmen coşku görülmeye değerdi.

 

 

Kdz.Ereğli Ülkü Ocakları tarafından İlçe Gençlik ve Spor Salonunda şahlanış gecesi düzenlendi. Kuran-ı Kerim okunarak başlanan şahlanış gecesi Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan slayt gösterisinde merhum Genel Başkan Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin görüntülerine ve açıklamalarına yer verildi.

 

KADRO SALONDA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kdz.Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Tan Arslan geceye destek verenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Türk milletinin teminatı, Kdz.Ereğli'nin ve bölgenin kurtuluş reçetesini ortaya koyacak olan kadronun salonda toplandığını belirterek başladığı konuşmasında, Bugün bu salonda ülkücü hareket vardır. Ülkücülük, sabırdır, fedakarlıktır, duadır, gözyaşıdır, akıldır, irfandır, sevgidir, bağlanıştır, şehitliktir, Turan'ın düşüdür, İslam'ın mesajıdır. Evladı Fatiha'nın umumudur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BURADADIR

Mazlumun ve masumun sevgisidir. Milli onurun, milli kimliğin, milli bağımsızlığın sembolüdür. Cumhuriyetimizin nefesi, Türklüğün çağrısı, ilayı kelimatullahın bayraktarlığıdır. Ülkücü hareket başı orta Asya da, gövdesi Anadolu da  ve hedefi alemi nizam vermede olan bir harekettir. Onun için umut sizsiniz, çare sizlersiniz, beka sizsiniz, tarih sizsiniz, gelecek sizsiniz, Türkçe sizsiniz, vatan sizlersiniz, merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş'inde dediği gibi hepiniz birer Türk bayrağısınız. Türkiye'yi kuran ve bağımsızlığa kavuşturan Mustafa Kemal Atatürk buradadır. Türkiye Cumhuriyetini koruyacak, Türk milletine gözü gibi bakacak nesilleri yetiştiren Başbuğ Alpaslan Türkeş buradadır dedi.

 

POSBIYIK'A YOĞUN ALKIŞ

CHP'li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da salonu dolduranların yoğun alkışları arasında çıktığı kürsüde yaptığı konuşmasında, Amacımız ve hedefimiz Ereğli'mizin Zonguldak'ımızın ve ülkemizin ekonomik sosyal yönden gelişmesi ve aynı zamanda bütün Türkiye'de yaşayan insanların Atatürk'ün öncülüğünde bağımsızlık bir Türkiye savaşında gençlerimizin haykırdığı gibi 'Ne Mutlu Türküm Diyene' haykırmamızdır. En büyük idealimiz budur. Bütün partilerin benim inancıma göre amacı ve hedefi ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çaba göstermesidir.

 

ATATÜRKÇÜ PARTİLERDİR

Onun içindir ki bütün partiler, Milliyetçi Maneviyatçı ve Atatürkçü partiler kardeş partilerdir. Hepimizin amacı Türkiye'nin gelişmesi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasıdır. Onun için uzun yıllardan beri belediye başkanlığı yapan ağabeyiniz ve kardeşiniz olarak bu kentte sevgi, barış ve dostluğu kurmaya çalışıyorum. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bu kentte yaşayan insanlara hizmet aşkıyla koşturuyoruz. Benim Ereğli'de yaşayan ülkemde yaşayan Atatürkçü, Demokrat ve Cumhuriyetçi insanlar benim kardeşimdir. Ülkü ocaklarında MHP de çok değerli arkadaşlarımız var. Beraber el ele, aynı partilerde olmak önemli değil, önemli olan bu ülkeyi, demokrasiyi, cumhuriyeti, Atatürk'ü sevmek ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyebilmektir sözleri ile konuştu.

 

 

BARTIN BELEDİYE BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'da bu tür organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

 

ÖNÜMÜZDE 3 KRİTİK SEÇİM VAR

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'da önümüzdeki 3 yıl içerisinde 3 önemli seçime gidileceğini bunlardan birinin yerel, diğerinin Cumhurbaşkanlığı ve hemen ardından da genel seçimler olduğunu belirterek sürece dikkat çekti. Ayan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini halk tarafından seçilecek duruma gelmiştir. Bugün Başbakan ve Cumhurbaşkanı bir yarış öngörmektedirler. Buradan çıkacak sonuç şudur. Yüzde 51 halk desteğini alamayan yarış ikinci tura kalacaktır. Allah'ın izniyle MHP'nin çıkaracağı adayla ikinci turda bu ülkenin başında bir ülkücü, MHP'li bir Cumhurbaşkanı görmemiz an meselesidir. Bunun yolu da önümüzdeki süreçte yerel seçimlerde sandıklarda vereceğimiz birlik ve beraberlik oylarımızdır.  MHP Zonguldak ve ilçeleri teşkilatları birlik ve beraberliği kendi içlerinde bu birlik ve beraberliği yaşamış durumdadır. Sizlerden en büyük ricamız şudur. Hiçbir arkadaşımızın ağzından bu dönem içerisinde hayır ve olmaz cümlesi çıkmamalı, sonuçta diğer siyasi partilere oy veren insanlarda bizlerin arkadaşları, onlara neden var olduğumuzu Türkiye'de neden var olmamız gerektiğini anlatarak bu süreçte yerel seçimlerde mutlaka başarıyı yakalamak zorundayız dedi.

Çeşitli gösterilerin ardından sanatçı Ahmet Şafak konser verdi.