Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 21 km’ lik yol yapımı ihalesi yapılan Alaplı-Yığılca yolunun yer tesliminin Karayollarınca yapıldığını ve yüklenici firmanın çalışmaya başlayacağını bildirdi.  

Karaman-Beycuma arasındaki 7 km’ lik yolun ihale hazırlıklarına başlandığını daha önceden duyuran Ulupınar, Mithathatpaşa Tüneli – Kilimli yolunun itiraz sonucu KİK’ te olan dosyasının da önümüzdeki hafta içinde karara bağlanacağını açıkladı.

Değirmenağzı Tüneli-Dengeli Konsül Viyadük’ ün imalatında 2. kat son asfaltının dökülerek bitimine az bir kısmının kaldığını kaydeden Ulupınar bununla birlikte aydınlatma, elektromekanik işlerinin de bitmek üzere olduğunu, yangın söndürücülerin montajı gibi konuların da en kısa sürede tamamlanarak açılışın Ekim ortası veya sonuna doğru gerçekleşmesini öngördüklerini söyledi.

Sapça Tüneli ile ilgili de bilgi veren Özcan Ulupınar, tünelin rehabilite çalışmalarının devam ettiğini, üst yarım küre beton kırımının ve 1. kat beton kaplamasının bittiğini, iç aydınlatma ve elektromekanik işlerin eş zamanlı olarak devam ettiğini belirterek, Bakacakkadı-Zonguldak yolu çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini de ifade etti.

Ayrıca Kilimli-Filyos arası tünel ve yollarının proje hazırlıkları daha önceden duyurulmuştu diyen Ulupınar, bu konuda artık sona gelindiğini ve bir aksilik olmaz ise yıl sonuna kadar ihalesinin gerçekleşmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekleyerek, yapılan hizmetlerin, gelen yatırımların Zonguldak ve Zonguldaklılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.