Etkinlikle ilgili olarak Ulupınar şu açıklamayı yaptı:  

 

"KEİ Üye Devletlerindeki Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim ve Bilim" konusu görüşülmüş, KEİPA ülkeleri bu konudaki görüşlerini paylaşmışlardır. İki gün süren toplantıda Ulupınar konuşma yaparak, katılımcı ülkeleri Türkiye'deki uygulamalar ve mevzuat hakkında bilgilendirmiştir.

 

Milletvekili Ulupınar konuşmasında Kalkınma ve Milli Eğitim Bakanlıklarının koordinasyonunda gerçekleşen projelerden bahsetmiş ve FATİH Projesine ayrıntılı bir şekilde değinmiştir. Ayrıca Ulupınar Türkiye'nin BM En Az Gelişmiş Ülkelere 2011'den 2020'ye kadar yapmış ve yapacağı yardımlardan söz etmiştir.

 

Ulupınar Türkiye'de ikili eğitim sisteminden tekli eğitim sistemine geçişin hızlandığını, eğitimin sadece Türkiye vatandaşlarına değil aynı zamanda Türkiye'de yaşayan Suriyelilere de verildiğini ve bu rakamın 290 bin olduğunu ifade etmiştir.

 

Konuşmasının sonunda spesifik olarak Milli Eğitim  Bakanlığının somut projelerinden bahseden Ulupınar, KEİ ülkeleri arasındaki işbirliği mekanizmalarının arttırılması ve bu tür konularda ortak çalıştaylar düzenlenmesi gerektiğini ifade etmiştir.

 

Komisyon toplantının sonunda, 29 Kasım- 1 Aralık 2016 tarihlerinde Sırbistan'da yapılacak KEİPA Genel Kuruluna sunulmak üzere bir rapor ve tavsiye kararı kabul etmiştir.