AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesinde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen, 263 madenciyi kaybettiğimiz kazanın 23. Yılı dolayısıyla yayınladığı anma mesajında,

“3 Mart 1992 yılında TTK Kozlu müessesemizde meydana gelen grizu patlaması sonrası 263 maden işçimizi kaybettik. Bu kaza Ülkemizin ve Zonguldak’ımızın yaşadığı en büyük acı ve madencilik tarihinde kara bir lekedir. Bu kazaları bir daha yaşamamak üzere hep birlikte işçisiyle teknikeriyle mühendisiyle idarecisiyle sendikasıyla yoğun çaba göstermemiz gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği çıtasını mümkün olabildiğince yükseltmemiz gerekiyor. Bir şey olmaz mantığını bir kenara bırakmamız gerekiyor. Madencilik, dünyanın en zor mesleği. Bunu en iyi Zonguldak halkı biliyor. Çünkü bu Havzada, 167 yıldır kömür üretiyoruz. Atalarımız ve madenci kardeşlerimiz, 167 yıldır, yerin yüzlerce metre altında canları, kanları pahasına alın teri döküyor. 5 bine yakın şehidimiz var. Maden işçisinin fedakarlığını, ülke sevgisini hiç kimse tartışma konusu dahi yapamaz. Maden işçisinin hakkı, parayla pulla ölçülemez.

Bu duygu ve düşüncelerle,  Tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Onları bir kez daha rahmet, sevgi ve saygıyla anıyorum. Ruhları Şad olsun Madenlerde çalışan tüm maden işçilerimize de kazasız belasız çalışmalar diliyorum.” dedi.