AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 2. Bölge Yerel Yönetimler Sorumlusu Özcan Ulupınar, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumuna katıldı. 
81 ilden yoğun katılımın olduğu Sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yanısıra İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları, İl Başkanları, Yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen Sempozyumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün öneminde değindi.
Konuşmaların ardından ise düzenlenen ''Yaşanabilir Şehirler ve Estetik'' konulu proje yarışmasında dereceye giren Belediyelerin başkanlarına ödülleri verildi.
Ulupınar sempozyum ile ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi:AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızca Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen Sempozyum ülkemizde başlatılan kentsel dönüşümün önemini arz etmek için önemli bir toplantı oldu. Yaşanabilir ve estetik şehirler yaratmak için başlatılan bu dönüşüm projesi ile şehirlerimiz marka olma yolunda hızla ilerlemekte. Belediyelerimiz ile birlikte bizlerde Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak bu süreci yakından takip ediyoruz.