AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan beldesine giderek, oradaki Zonguldak ve Bartınlı hemşehrileriyle görüştü.
Linyit kömür işletmelerinin bulunduğu beldede, kömür madenleri nedeniyle Zonguldak ve Bartınlıların yoğun bir şekilde yaşadığı Çayırhan'a geçen Özcan Ulupınar'a, burada hemşehrileri tarafından büyük bir sevgi ve ilgi gösterildi.
Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak'ı da makamında ziyaret eden Ulupınar, burada belde hakkında bilgiler aldı.
Belediye Başkanı Bayrak konuşmasında, 10 binin üzerinde nüfusa sahip Çayırhan'da bu nüfusun büyük çoğunluğunu Zonguldak ve Bartınlıların oluşturduğunu söyledi.
Çayırhan Belediyesi belde olarak altı başkan gördüğünü anlatan Bayrak, 1994-1999 yılları arasında Çayırhan Belediye Başkanlığı'nı Çaycumalı Galip Kalaycıoğlu'nun yaptığını anımsattı.
Ulupınar, daha sonra kömür işletmelerinde de incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Park Teknik Genel Müdürü Yalçın Tahiroğlu, tesislerde günde 18 bin ton kömür üretimi yapıldığını ve tamamının yakılarak enerjiye dönüştürüldüğünü, Türkiye'nin yüzde 3,5'luk elektrik tüketiminin karşılandığını, tesislerde 2 bin 600 kişi çalıştığını belirtti.
Çayırhan'da daha çok Gökçebey ve Yenicelilerin yaşadıklar, kaydedilirken, Ulupınar da, Zonguldak ve Bartın illerinden buraya gelerek çalışan ve emekli olan hemşehrileriyle buluştu, sürekli birlikte oldukları kahvehanede vatandaşlarıyla bol bol sohbet etti,  dert ve taleplerini dinledi.