AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Biçerli'yi ziyaret ederek, proje kapsamında Devrek'in taleplerini ilettiler.
Devrek şehir merkezinde bulunan eski Jandarma binasını proje kapsamında Devrek Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) bünyesindeki Çıraklık Eğitim Merkezi'ne  tahsis edilmesiyle projesiyle ilgili maddi destek talebinde bulunduklarını anlatan Özcan ulupınar, Devrek merkezinde bulunan eski Jandarma binası Milli Eğitim Bakanlığına, çıraklık eğitiminde kullanılması için tahsis ettik. Hayat Boyu Eğitim Projesi kapsamında bu projenin yaşama geçirilmesi için genel müdürümüzden maddi talepte bulunduk. Sağolsun genel müdürümüz bu konuda maddi ve manevi destekleri vereceği sözünde bulundu dedi.
MEB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nusret Konaklı'yı da ziyaret ettiklerini belirten Özcan Ulupınar, Başkan Konaklı'dan Devrek METEM'e 2.bir atölye açılmasını ve aşçılık bölümü kurulması talebinde bulunduklarını, kaydetti.
Devrek METEM'e yapılması düşünülen 2. Atölye için gerekli yerin olduğunu anlatan Ulupınar, bu atölyede giyim ve aşçılık bölümlerinin hizmet vermelerini amaçladıklarını bildirdi. Ulupınar, Başkan Konaklı'dan bu projelerin 2012 yılı programına da alınması talebinde bulunduklarını ve bu taleplerinin olumlu karşılandığını belirtti.
Daha sonra, TOKİ Projeler Daire Başkanı Mustafa Levent Sungur'u ziyaret ettiklerini kaydeden Ulupınar, Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi uygulama projesinin hızlandırılması, Sabahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonunun 260 öğrenci kapasitesine çıkarılması ve bu projenin de 2012 yatırım programına alınmasını talep etti.TOKİ Projeler Daire Başkanı Sungur da, Devrek'te yaşama geçecek olan tüm projeleri yakından takip ettiğini, Engelsiz Yaşam Merkezinde zemin etüdünde sorun çıktığı ve bu yüzden sürecin uzadığını, söylediğini aktaran Ulupınar, Devrek'teki bu projelerin yakın takipçisi olacağız diye konuştu.